Ambasadorul britanic, despre interceptări: „Folosirea supravegherii tehnice trebuie făcută într-un mod legal şi bine controlat”

Data publicării:
brummell

Cristina Cileacu: Se continuă lupta anticorupţie, iar o dezbatere recentă a pus în prim-plan rolul pe care îl au interceptările făcute de serviciile secrete în procesele penale. Unde se pune graniţa între abuz şi siguranţa naţională şi a cetăţeanului, pentru că s-a spus printre altele că serviciile secrete vor câştiga o putere mai mare

Paul Brummell: Dacă pot să încep cu, corupţia ca fenomen general, noi constatăm că este un pericol pentru societate şi în sensul criminalităţii, dar şi pentru prosperitate este o problemă pentru ţările din toate colţurile lumii. Aplaudăm măsurile luate aici, în România, pentru a lupta împotriva corupţiei şi am citit raportul recent MCV, care a fost foarte pozitiv de exemplu în ceea ce priveşte rolul DNA. Aţi întrebat despre supravegherea tehnică. Cred că are un rol foarte important de jucat în lupta împotriva corupţiei. Marea Britanie are o colaborare foarte bună cu România în ceea ce priveşte lupta împotriva criminalităţii organizate şi terorismului, şi are un rol în această privinţă, dar şi în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei aici în România, are un rol de jucat. Aveţi dreptate că folosirea supravegherii tehnice trebuie să fie făcută într-un mod legal şi bine controlat. Decizia instituţională despre care trebuie să fie organizaţia care va face acest lucru...sunt deciziile României, nu este treaba unui diplomat străin să decidă. Dar sper că va rămâne această capacitate, pentru că provocările sunt foarte mari şi acest fel de supraveghere tehnică este importantă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri