Anchetă DNA: Fiu de primar, lucrări suspecte la Evaluarea Națională

Data publicării:
fiu de primar

La evaluarea naţională, fiul primarului din oraşul Salcea a luat nota 10 la Limba Română şi 8,25 la Matematică. Suspect de mult, şi-a spus unul dintre foştii profesori ai băiatului, în condiţiile în care elevul a terminat gimnaziul cu media 7,96.

Dascălul a sesizat autorităţile, iar reprezentanţii Inspectoratului Şcolar din Botoşani, unde au fost corectate cele două lucrări, par să-i dea dreptate.

„Pe două teze, cea de la Matematică și cea de la Limba Română, scrisul este diferit”, spune Mihaela Huncă, inspector şcolar general Botoşani.

Cazul a ajuns în atenţia DNA Suceava, care a început o anchetă. Procurorii vor avea însă o misiune grea - la şcoala unde fiul edilului a susţinut evaluarea naţională nu există înregistrări din timpul examenului.

S-ar părea că din cauza unei defecţiuni tehnice hard disk-ul nu a înregistrat. Înainte de examen, da, erau funcţionale, era totul în regulă. De aici, din şcoală, lucrurile au plecat în regulă, cu escorta poliţiei”, afirmă Cătălin Huţu, directorul şcolii Salcea.

Până să fie corectate la Botoşani, lucrările de la şcoala din Salcea au ajuns la Inspectoratul Şcolar din Suceava. Din fericire, aici, sistemul de supraveghere video a funcţionat.

„Aici se poate vedea, sunt camere. Se poate verifica, sunt înregistrate, stocate pe camera video predarea tuturor”, spune Gheorghe Lazăr, inspector şcolar general ISJ Suceava.

Primarul din Salcea nu a putut fi contactat pentru a-şi spune punctul de vedere în acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri