Anchetă la o şcoală pentru copii cu nevoi speciale. Un tânăr își terorizează colegii și îngrijitorii 

Data publicării:
copii

Trăim cu toţii clipe groaznice şi ne este teamă şi să venim la serviciu şi să plecăm de la locul de muncă,” se plânge un angajat.

Cel care a instituit terorarea în centrul din Craiova este un băiat de 16 ani internat acolo. Ultima victimă a agresorului a fost un coleg de 14 ani. Cei doi au rămas singuri în dormitor, iar tânărul violent l-a lovit de mai multe ori în cap cu o coadă de mătură. Îngrijitorul care supraveghea în acel moment alţi copii a venit imediat. N-a mai putut face altceva decât să îl ducă pe cel mai mic la spital. După foarte multe sesizări, poliţia a început abia acum o anchetă. Băiatul nu împlinise încă 16 ani şi nu putea fi tras la răspundere penal.

În cauză, s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire şi alte violenţe pe numele minorului,” spune Amelia Barbu, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

Grav este că nu e un incident izolat. Înainte de această bătaie, adolescentul a mai lovit cu băiat de doar 10 ani. I-a rupt un dinte.

La Şcoala Specială sunt internaţi 70 de copii cu dizabilităţi, cei mai mulţi dintre ei abandonaţi de familii. De ei au grijă doar 17 îngrijitori, deşi organigrama prevede 26 de posturi. În timpul nopţii, rămân doar doi supraveghetori.

„Ce să facem, suntem un instructor şi o singură infirmieră? Pentru noi este foarte greu, ne este teamă ne este frică şi pentru noi şi pentru viaţa copiilor, că noi răspundem de aceşti copii,” adaugă un angajat.

Bani pentru angajări ar fi, spune directorul censtrului, dar posturile sunt blocate.

Nu se poate să ai doi supraveghetori de noapte la 70 de copii, anii trecuţi să ştiţi că am avut situaţii când am avut unu la 50 de copii noaptea,” precizează Eugenia Pascu, directorul şcolii speciale din Craiova.

Inspectoratul şcolar a deschis o anchetă.

Inspectoratul Şcolar Dolj, în urma sesizării primite, a constituit o comisie de control care se va deplasa la sediul unităţii de învăţământ pentru a verifica faptele şi condiţiile în care acestea au avut loc,” spune Nicoleta Liţoiu, purtator de cuvânt ISJ Dolj.

Angajaţii centrului, şi mai ales ceilalţi copii, nu vor scăpa însă prea curând de probleme. Potrivit legii, băiatul rămâne în centru până la soluţionarea cazului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri