Anchetă la Spitalul Bagdasar Arseni. Soția pilotului rănit la Comana: Nu am ce să le reproșez medicilor

Data publicării:
spitalul bagdasar arseni

Familia pilotului strânge acum bani ca să îl transfere pe bărbat la un spital din Viena unde ar beneficia de „o evaluare mai bună din punct de vedere neurochirugical și pulmonar”, potrivit soției lui. De asemenea, Valentina Cojocaru a subliniat că a vorbit la trei spitale din Viena și că urmează să trimită dosarul medical. 

Starea pilotului este în continuare instabilă. 

Acum este în stare instabilă, ameliorat faţă de cum era înainte. A evoluat bine, mai bine de 80% din plămâni erau inundaţi cu apă. E un edem cerebral. Vedem ce e cu el. Vital a fost plămânul, era important ca să respire singur”, a spus soția pilotului. 

Referitor la bacteriile intraspitalicești, Valentina Cojocaru a declarat că nu le reproșează nimic medicilor și că bacterii există și în spitalele de afară. 

„Sunt bacterii rezistente la antibiotice. Proba s-a recoltat joi, el a venit duminică după-amiază. Medicii i-au salvat viaţa, au făcut tot ce se poate, infecţii sunt şi in spitalele din afară”, a spus femeia. 

Pilotul paramotorului, aflat de duminica trecută la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar Arseni” din Capitală, a fost diagnosticat, luni, cu două bacterii care au o rezistenţă extrem de mare la antibiotice. Este vorba despre Klebsiella pneumoniae şi Acinetobacter baumanni, considerate bacterii intraspitaliceşti, arată buletinele de analize medicale obţinute de News.ro.

Pilotul paramotorului prăbuşit este internat la secţia de terapie intensivă a Spitalului "Bagdasar-Arseni" şi a fost, până la sfârşitul săptămânii trecute, intubat şi ventilat mecanic. Starea lui continuă să fie gravă, pentru că a aspirat apă în plămâni.

În accidentul petrecut pe 10 iulie şi-a pierdut viaţa pasagerul paramotorului, Nik Baydin, chitaristul trupei The Rock, o formaţie tribut AC/DC. Cetăţean rus rezident în Bucureşti, Baydin nu a mai putut fi salvat de echipajul SMURD care a ajuns la locul accidentului şi a încercat să îl resusciteze, decesul fiind declarat la mai bine de o oră de la prăbuşirea paramotorului pilotat de şeful Aerodromului Comana, Marian Cojocaru.

Cojocaru a participat, în 2012, la o misiune umanitară în judeţul Buzău. Atunci, el a aruncat pâine şi conserve, din paramotorul pe care îl pilota, localnicilor comunei buzoiene Valea Salciei, care erau izolaţi din cauza ninsorilor abundente. Pilotul a ajuns la Buzău cu paramotorul pe o platformă, a mers în localitatea Buda, la câţiva kilometri de Valea Salciei, unde împreună cu autorităţile au deszăpezit o uliţă de unde să poată decola. Timp de două zile, Marian Cojocaru a zburat de cinci ori deasupra comunei Valea Salciei, la minus 10 grade Celsius, şi a distribuit alimente oamenilor.

Familia pilotului a deschis şi două conturi bancare în care cei care doresc să ajute la transferul şi continuarea tratamentului la o clinică din străinătate ar putea face donaţii.

  • RO87 BRMA 0501 0209 2760 0000 – RON

  • RO25 BRMA 0501 0209 2769 5400 – EUR

Ambele conturi sunt deschise la Banca Românească pe numele Irina-Valentina Cojocaru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri