Angajată a Penitenciarului Poarta Albă, sechestrată de doi deținuți

Data actualizării: Data publicării:
gratii inchisoare detentie sursa foto digi24

O angajată a Penitenciarului Poarta Albă a fost sechestrată în baie de doi deţinuţi. Incidentul a avut loc joi seara. Acum, la penitenciar are loc o anchetă, pentru a se afla cum au reușit cei doi deținuți să facă rost de cuțitul improvizat cu care au amenințat-o pe femeie.

Totul s-a întâmplat în timpul unei activităţi care s-a desfăşurat clubil de activități al penitenciarului şi la care participau mai mulţi deţinuţi, potrivit unui comunicat al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Cei doi au folosit un cuţit improvizat pentru a o ameninţa pe angajată. Bărbaţii au încercat să o agreseze sexual. După mai multe negocieri, femeia a reuşit să-i convingă pe cei doi condamnaţi să o elibereze. Toată secena a durat aproximativ 10 minute.

Cei doi deţinuţi s-au ales cu plângeri penale. Incidentul va fi investigat de procurorii de la parchetul din Medgdia.

Conform art. 205 din codul penal, lipsirea de libertate a unei persoane în mod ilegal se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 7 ani. Dacă fapta este săvârşită de către o persoană înarmată pedeapsa este închisoarea cuprinsă între 3 şi 10 ani, se amintește în comunicatul ANP.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri