Armament american, în mâinile brașovenilor

Data publicării:
armament american

Militarii americani le-au explicat vizitatorilor cum funcţionează vehiculele lor de luptă. Cei mai încântaţi au fost copiii. Nu se mai dădeau duşi din faţa panourilor de comandă.

În general îmi place tehnica militară şi cam ce fac ei şi cum funcţionează maşinile şi armele lor.”

Şi părinţii au fost încântaţi.

Ne mai uităm încă. Mai mult cele americane.”

***

„Mi-au plăcut taburile, mi-au plăcut tot utilajele care sunt aicea. Si românească şi americană.”

Cel mai încântat de această acţiune este chiar coordonatorul armatei americane, român de origine. Cristian Rădulescu s-a născut în Bucureşti, dar imediat după revoluţie s-a mutat peste ocean. Acum îmbracă uniforma militară americană.

Cristian Rădulescu, comandantul trupei de sprijin din cadrul armatei americane: „Un oraş foarte frumos, am vrut să-l vizităm şi să ne expunem tehnica alături de aliaţii noştri români, ca să vadă şi cei din România cât de apropiaţi suntem ca forţe militare. Am fost în Iraq împreună, am fost în Afganistan împreună şi românii au fost nişte parteneri, nişte aliaţi de bază şi de mare încredere şi suntem chiar suntem fraţi în arme.”

Tehnica expusă aparţine armatei americane şi vânătorilor de munte români care au luptat în misiuni internaţionale. Cel mai performant vehicul expus: un vehicul blindat Stryker.

„Acesta este sistemul telecomandat de arme. Practic, arma care este în exteriorul vehiculului o controlăm din interior. Seamănă cu un joc video, dar pe care noi îl luăm foarte în serios.”

Dorinel Cotea, purtător de cuvânt Vânătorii de Munte: „Ceea ce este expus aici este tehnică de luptă şi armament cu care noi am luptat în Afganistan. Este în dotarea noastră. Este o tehnică foarte bună şi un armament foarte bun, cu caracteristici şi performanţe foarte bune.”

Militarii trebuie să ajungă la Cincu unde, la începutul lunii iunie va începe un exerciţiu în colaborare cu militarii englezi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri