Autostrada închisă și urmările ei - aglomerație, accidente, morți

Data publicării:
drum de cosmar captura

Imediat ce şoseaua de mare viteză Sălişte-Cunţa a fost închisă, au început să apară accidente peste accidente. Asta, după ce, vreme de nouă luni, cât s-a putut circula pe autostradă, niciun accident grav nu mai avusese loc pe această porţiune de drum naţional.

Adela Mohanu, reporter Digi24: „Astfel de scene se petrec săptămânal pe acest tronson de drum, fie că vorbim despre accidente grave sau ușoare. De această dată, însă, este vorba despre a opta persoană care și-a pierdut viața aici, pe această porțiune, după închiderea autostrăzii.”

Șoferul intrase pe contrasens, din cauza vitezei prea mari, pe șoseaua udă. Traficul aglomerat a făcut ca în accident să fie implicate și alte mașini.

Insp. pr. Alexandru Baciu, Serviciul Rutier Sibiu: „Alte două autoturisme au fost avariate în timp ce încercau să evite.”

DN1 este cea mai circulată şosea din România. Doar pe tronsonul din judeţul Sibiu circulă, zilnic, 30 de mii de maşini, în această perioadă. La traficul obișnuit se adaugă și românii care vin acasă, după un an de muncă în străinătate. Viteza medie este mult sub limitele legale pentru un drum național.

„Am făcut trei ore jumătate. Destul de mult, pentru 200 de kilometri.”

***

„Sunt zone unde se circulă ca și în oraș. E la fel de aglomerat.”

***

„Să vrei să mergi, că nu se poate mai tare... Cu 40, cu 30...”

Traficul se sugrumă în ambele capete ale tronsonului Săliște-Cunța.

Adela Mohanu, reporter Digi24: „Aici, la Cunța, este punctul nevralgic al traficului dintre județele Alba și Sibiu. Toți șoferii care vin pe autostradă sunt deviați aici pe drumul național, iar cei care vor să ajungă pe șoseaua rapidă trebuie să intre în același sens giratoriu.”

Cei care locuiesc in zonă spun că își pun viețile în pericol.

„Păi dă peste tine, nu o omorât o femeie aici? Păi nu se poate așa ceva...”

***

Localnică: Nu te lasă nimeni să treci. Încontinuu, încontinuu!

Reporter: Vă e teamă să-i lăsați pe copii să iasă?

Localnică: Vai de mine, păi n-o trimit după o pâinică, Doamne ferește

Iar la fiecare accident produs pe acest tronson de drum, se formează cozi de cel puţin cinci kilometri.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri