Avion EgyptAir cu 66 de persoane la bord, dispărut de pe radar. Preşedintele Franţei: Aeronava s-a prăbuşit

Data publicării:
egyptair3 1463629492172 4440940 ver1.0 640 360

ACTUALIZARE 16.49:  Televiziunea de stat din Grecia a anunțat că au fost găsite bucăți de plastic în apele Mării Mediterane despre care se bănuiește că ar aparține avionului EgyptAir prăbușit în această dimineață.

ACTUALIZARE 13.45. Preşedintele Franţei a declarat că avionul s-a prăbuşit.

Până la această oră, oficialii egipteni nu au confirmat această ipoteză, lansată de aviaţia civilă din Grecia.

Controlorii de trafic greci au declarat că au pierdut controlul audio cu echipajul înainte ca avionul să părăsească spaţiul aerian la Greciei.

ACTUALIZARE 13.30. Miniştrii francez şi egiptean de externe şi-au transmis condoleanţe după prăbuşirea avionului EgyptAir, la bordul căruia se aflau 66 de persoane, inclusiv 30 de egipteni şi 15 francezi, a anunţat Ministerul egiptean de Externe, relatează AFP. 

ACTUALIZARE 12.30. Apar informaţii contradictorii în cazul aeronavei cu 66 de oameni la bord care a dispărut de pe radare în această dimineaţă.

Potrivit Associated Press, un oficial egiptean a confirmat sub acoperirea anonimatului că avionul s-a prăbuşit în Mediterana, dar ministrul Aviaţiei Civile de la Cairo susţine că este prea devreme pentru a confirma acest lucru.

Potrivit Reuters, premierul egiptean ia în calcul ipoteza teroristă.

Compania EgyptAir şi aviaţia militară de la Cairo susţin că pilotul cursei egiptene Paris - Cairo a dat semnal de alertă cu 20 de minute înainte ca aeronava să dispară de pe radar deasupra Mediteranei.

La bord erau 66 de oameni - 56 de pasageri şi 10 membri ai echipajului.



ACTUALIZARE 11.10. Avionul EgyptAir s-a prăbușit în largul insulei grecești Karpathos, în spațiul aerian egiptean, informează surse aeroportuare citate de AFP. 

Citiţi şi:

Informaţii contradictorii privind avionul EgyptAir dispărut de pe radare

Incidentele în care au fost implicate aeronavele EgyptAir

Avion dispărut de pe radar. Celulă de criză la Palatul Elysee

ACTUALIZARE 10.10. Un oficial egiptean anonim a confirmat pentru AP că avionul s-a prăbuşit şi că acum sunt căutate resturile aeronavei.

ACTUALIZARE 9.35. Pilotul ar fi trimis un mesaj de urgenţă. Ultimul mesaj ar fi fost primit la 4.26, la două ore faţă de informaţiile legate de momentul la care s-ar fi pierdut contactul cu aeronava.

O unitate militară ar fi primit mesajul.

ACTUALIZARE 9.15. Potrivit oficialilor companiei, dintre cei zece membri ai echipajului erau trei agenţi de securitate.

Totodată, oficialii au declarat că avionul nu avea „vreo încărcătură specială”.

ACTUALIZARE 9.10. Preşedintele Franţei a convocat la 9.30 o celulă de criză la Palatul Elysee.

Potrivit premierului Franţei, nu trebuie exclusă nicio ipoteză.

Preşedintele Franţei şi cel egiptean au discutat şi au stabilit etapele colaborării. 

La bordul aeronavei erau 15 cetăţeni francezi.

ACTUALIZARE 9.05. Aeronava efectuase în aceeaşi zi cinci curse.

ACTUALIZARE 9:40. Pasagerii avionului dispărut sunt din Egipt – 30, Franța – 15, Irak – 2, Marea Britanie – 1, Belgia - 1, Kuweit – 1, Arabia Saudită – 1, Sudan – 1, Chad – 1, Portugalia – 1, Algeria – 1, Canada – 1.

ACTUALIZARE 8.14 Oficiali din sectorul aviației civile egiptene nu exclud ca avionul EgiptAir să fi căzut în mare, relatează Reuters.

ACTUALIZARE 7.45. Vicepreşedintele EgyptAir, Ahmed Adel, a declarat pentru CNN că la bordul avionului dispărut joi deasupra Mării Mediterana se află 66 de persoane, dintre care trei copii, nu 69 cum se vehiculase iniţial şi că piloţii nu au transmis nici un SOS.

ACTUALIZARE 7.40. Condiţiile meteo deasupra Mării Mediterane erau favorabile zborului şi nu se înregistrau fenomene care ar fi putut să pună în pericol cursele aeriene în momentul în care avionUL EgyptAir a dispărut de pe radare deasupra Mării Mediterane, în drum spre Cairo, relatează Airlive.net.

ACTUALIZARE 7.35. Pilotul avea 6.257 de ore de zbor, iar copilotul 2.766, potrivit contului de Twitter al companiei.


Aeronava avea la bord 56 de pasageri şi 10 membri ai echipajului. Cursa MS804 a decolat de pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris puţin după miezul nopţii şi trebuia să facă în jur de 4 ore până la Cairo, dar nu a mai ajuns la destinaţie.

Potrivit EgyptAir, avionul a dispărut de pe radar la doar 16 kilometri după ce a intrat în spaţiul aerian egiptean.

Zborul MS804 se afla la o altitudine de 37.000 de picioare și intrase în spațiul aerian egiptean când a dispărut de pe radare joi, la ora locală 02:45 (00H45 GMT), a precizat EgyptAir pe contul său de Twitter, indicând că este vorba de un aparat Airbus A320. 

Ministrul egiptean al aviaţiei civile a declarat că echipe de prim-ajutor şi salvare caută în acest moment avionul dispărut, la locul unde s-a pierdut contactul cu aeronava.

Airbus 320 a fost lansat în 1988 şi a fost primul avion de pasageri cu comenzi de zbor digitale fly-by-wire.

Este cel mai popular model comercializat de Airbus şi a fost gândit pentru a înlocui modelele Boeing 727 și pentru a fi concurent al acestor modele. Aeronava este operată de doi piloţi, pot fi transportaţi 180 de pasageri, aparatul de zbor are o greutate de 42.400 kg şi atinge o altitudine maximă de aproape 12 mii de metri. Avionul are o autonomie de aproximativ 5700 de kilometri.

Airbus A320 - date tehnice

- 2 piloţi

- 180 pasageri

- greutate: 42.400 kg

- altitudine maximă: 11.887 m

- automonie: 5.700 km

Citiţi şi:

Incidentele în care au fost implicate aeronavele EgyptAir

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri