Bărbat strivit de un container în Selgros. Martor: "Nu era absolut niciun semn"

Data actualizării: Data publicării:
selgros

Anchete în lanţ, după ce un bărbat a murit când făcea cumpărături în hipermarketul Selgros din Craiova. Clientul a fost strivit de un container metalic plin cu marfă scăpat de la câţiva metri înălţime de un angajat care manevra un motostivuitor. Poliţiştii şi inspectorii de muncă fac cercetări în acest caz. Soţia victimei şi-a angajat deja un avocat şi spune că îşi va căuta dreptatea în instanţă.

Raul Ciobanu avea 52 de ani. Era de loc din Motru, dar, de opt ani, lucra în Germania. Venise acasă să-şi petreacă sărbătorile cu soţia. Ieri, după ce şi-au vizitat rudele, cei doi soţi s-au oprit la cumpărături la Selgros.

Un container plin de marfă a căzut peste el, de la aproape cinci metri înălţime.

Morărescu Cosmin Gabriel, martor: „Am auzit o bufnitură mare. Am văzut motostivuitorul ridicat la maximum şi nu era niciun palet. Am văzut pe cineva care mergea destul de speriat şi a zis "l-au zdrobit".

Reporter: Acea zona era împrejmuită cumva?

Morărescu Cosmin Gabriel, martor: „Nu era absolut niciun semn. Pe mine nu m-a împiedicat nimic să intru în zona aceea.”

Bărbatul s-a stins, câteva ore mai târziu, la spital.

Mihaela Gîrd, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj: „Din primele cercetări s-a stabilit că un angajat al supermarketului a manevrat greşit un motostivuitor şi un container cu marfă a căzut peste un client”.

Inspectorii de la Protecţia Muncii verifică acum dacă angajaţii au respectat regulile şi dacă bărbatul care a manevrat motostivuitorul era autorizat să folosească utilajul. Inspectorii de muncă spun că accesul clienţilor pe culoarele pe care se efectuează lucrări trebuie blocat.

Alexandru Răguşilă, inspector-şef adjunct al ITM Dolj: „Pornind de la circumstanţele în care s-a produs evenimentul până la partea de documentaţie, toate aspectele legale cu privire la legea protecţiei muncii vor fi verificate de către colegii noştri”.

Familia victimei a depus plângere penală. Angajatul magazinului este cercetat pentru ucidere din culpă şi riscă o pedeapsă cuprinsă între doi şi şapte ani de închisoare.

„Selgros Cash & Carry îşi exprimă regretul profund pentru pierderea unei vieți omenești. Este și va fi alături de familia victimei, care a fost contactată. Compania face tot ce îi stă în putere pentru a o ajuta”, a transmis compania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri