Brânză vândută la doi paşi de un şantier

Data publicării:
lactate

La doi paşi de şantierul unde se sparge asfaltul, vânzătorii au marfa pe tarabe. Încearcă să o protejeze cum pot. Închid bine sticlele cu lapte și acoperă cu folie brânza și smântâna.

Vânzător: „No, acum ne deranjează, dar ce să facem, asta e.”

Vânzător: „Nu vine praf pe brânză? Ba vine, dar mai acoperim, mai...”

Cumpărător: „M-am întrebat și eu că ce caută aici, măcar să fi fost acoperit, era altă treabă, să pună până sus o folie.”

Constantin Banu, șef șantier: „Gardul acela nu putea să fie puțin înălțat? Nu știu dacă stătea, și așa...nu știu dacă putea să stea în greutatea lui, să fe mai înalt.”

Andrada Velciov, reporter Digi24: „De 2 săptămâni, și vânzătorii, dar și cumpărătorii îndură praful și gălăgia. În plus, între produsele lactate și șantier este doar o plasă subțire din rafie.”

Lucrările de modernizare se fac tocmai pentru a le asigura vânzătorilor un spațiu igienic, acoperit și ventilat. Autoritățile spun că nu aveau cum să închidă piaţa şi să mute comercianţii.

Viorel Arion, primar Hunedoara: „O să punem în vedere constructorului să izoleze mult mai bine șantierul de restul meselor.”

Inspectorii sanitar-veterinari susţin că nu ştiau de această situaţie şi sesizaţi de Digi24 au mers în control. Au luat probe din produsele vândute. Şi nu doar atât.

Mihai Jula, director DSV Hunedoara: „S-a dispus redirecţionarea personalului care comercializează produse de origine animală într-o altă piaţă. S-a sancţionat administraţia pieţelor cu un avertisment pentru neanunţarea lucrărilor.”

Specialiştii spun că este bine să cumpărăm produsele ambalate.

Cecilia Birău, purtător de cuvânt DSP Hunedoara: „Problema prafului este efectul negativ pe care îl are asupra aparatului respirator.”

Lucrările ar trebui terminate în această vară. Modernizarea zonei se face cu 500 de mii de lei, bani din bugetul local.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri