Brașov. Un bărbat de 64 de ani a fost atacat de un urs

Data publicării:
ursi - captura

Bărbatul a fost atacat de urs pe un drum forestier și a fost salvat de turiştii care se aflau în zonă. Ei au sunat la 112 şi l-au coborât până în zona barierei.

Un echipaj SMURD a ajuns în scurt timp la faţa locului, iar bărbatul a primit îngrijiri medicale.

"Era plin de sânge pe mâini, burta era ruptă toată şi spatele," povestește un turist.

"Bărbatul a suferit multiple plăgi muşcate şi escoriaţii la nivelul toracelui, abdomenului, membrelor superioare, la membrul superior drept avea o plagă deschisă şi o fractură deschisă," spune Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU Braşov.

Vecinii cred că bărbatul a căzut victimă unei ursoaice.

"Ursoaica, că ursoaică a fost, şi-a pierdut un pui acum trei zile, şi l-au găsit ăştia, paza şi l-au luat şi l-au dus la Râşnov sau cam aşa ceva, la urşi şi ea de două zile îşi caută puiul în continuu. Şi na, a dat nas în nas cu cetăţeanul," zice un localnic.

"E un pericol la urma urmei, seara turiştii nu pot ieşi practic din pensiune, după ce se înnoptează, copiii la fel, nu prea sunt în siguranţă în grădină," spune Alina Drăgănescu, proprietar de pensiune.

La sfârşitul lunii mai, în aceeaşi zonă, un tânăr a fost şi el rănit de un urs. Iar autorităţile nu exclud ca atacul să fi fost comis de acelaşi animal. Urşii carpatini sunt protejaţi prin lege.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri