Foto București: O schelă s-a desprins parțial din cauza vântului. Mai multe mașini au fost avariate

Data actualizării: Data publicării:
Schele desprinse bloc Brezoianu 221119 (5)

O schelă amplasată pe fațada unei clădiri de șase etaje de pe strada Ion Brezoianu din Capitală s-a desprins parțial, vineri dimineață, din cauza vântului, iar bucăți din structură au avariat două mașini. Nu sunt persoane rănite, informează ISU București-Ilfov.

Actualizare 12:10. Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, a declarat într-o intervenție telefonică la Digi24 că „este o zonă protejata, autorizația de consolidare este emisă de Primăria Capitalei. Au fost verificați de Poliția Locală București. E o lucrare privată”.

Au fost polițiștii mei de la Poliția Locală, dar e o zonă care aparține de PMB. Ei au competența de a verifica firma respectivă dacă au toate autorizațiile”, a completat Tudorache.

El a mai spus că în zonele care aparțin sectorului 1 „nu sunt probleme”.

De asemenea, purtătorul de cânvut al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, a precizat că este vorba despre un hotel aflat în reabilitare. S-au desprins bucățile de schelă din dreptul etajelor 5 și 6.

Cu privire la faptul că nu este primul astfel de caz în București, el a declarat că „nu este prima dată și cu siguranță vor mai urma și astfel de situații asemănătoare. Recomandarea noastră este să se asigure aceste schele printr-o fixare cât mai temeinică de către personalul din șantiere”.


O schelă amplasată pe fațada unei clădiri de șase etaje, de pe strada Ion Brezoianu, s-a desprins parțial în partea superioară.

Potrivit ISU București-Ilfov, bucăți din această schelă au căzut și au avariat două mașini. Nu sunt persoane rănite.

La intervenție acționează Detasamentul Mihai Vodă și Detașamentul Special de Salvatori.

În prezent, echipajele încearcă stabilizarea sau îndepartarea schelei, în funcție de posibilități.

bloc Brezoianu ISU Bucuresti 221119 (6)
bloc Brezoianu ISU Bucuresti 221119 (6)

Meteorologii au emis o nouă prognoză specială pentru Capitală, valabilă până sâmbătă dimineață, interval în care vremea va fi deosebit de rece, cu ploi temporare. Potrivit ANM, vineri seară ar putea să apară lapovița și ninsoarea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri