Bulina roşie de pe Teatrul Nottara a fost dată jos

Data publicării:
bulina nottara

La aproape un an de când a fost închis pentru că nu respecta prevederile legii privind clădirile cu risc seismic, Teatrul Nottara a revenit în sediul de pe Bulevardul Magheru din Bucureşti. Bulina de risc seismic de pe clădire a fost dată jos în cadrul unei festivităţi simbolice, prin care reprezentanţii teatrului speră să-i convingă pe spectatori să vină din nou la spectacole.

Marinela Ţepuş, directoarea Teatrului Nottara: „Bulina există de 20 de ani, astăzi nu facem decât un gest simbolic de a ne dezbulina oficial, în urma reexpertizării pe care am făcut-o şi fiind declasificaţi de la gradul unu de risc la gradul doi de risc seismic.”

Ion Haiduc, actor al Teatrului Nottara: „Trăim azi un moment foarte important. Eu de mai multă vreme, în toate apariţiile mele publice, am susţinut că acest teatru nu e în pericol, nu are bulină.”

Actorii şi angajaţii Teatrului Nottara şi-au întâmpinat spectatorii cu muzică şi cu mult entuziasm, la primul spectacol ţinut în sediul tradiţional de pe Bulevardul Magheru. Asta după ce, în urmă cu aproape un an au fost nevoiţi să părăsească imobilul.

Melania Cercel, angajat al Teatrului Nottara: „Au fost alături de noi nouă luni, ne-au urmat peste tot, ne bucurăm foarte mult că suntem apreciaţi pentru tot ce facem, îi aşteptăm în continuare săptămâna aceasta în festival şi să ne susţină.”

Reprezentanţii Teatrului au cerut reexpertizarea clădirii, încadrată încă din 1997 în Clasa I de risc seismic. Noua expertiză a scăzut riscul la Clasa a II-a.

Eu am venit şi înainte, când nu era bulina, dar am fost la spectacole, nu s-a întâmplat nimic. Sunt convinsă că nu o să se întâmple”, spune o spectatoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri