C.T Popescu: PNL nu vrea să câștige alegerile din toamnă. Se prefigurează o colaborare cu PSD

Data publicării:
ctp cu burtiera

„Domnul Raețchi spune: am fi avut rezultate infinit mai bune, dacă pe modelul PSD o lăsam mai moale cu criteriile anticorupție. Oameni vechi și siguri PNL-ul are. Nu câștiga Chiliman? Nu putea să zică și Orban că e scos din cursă din rațiuni obscure? Interesant ce spune. Și se cuplează cu declarația doamnei Gorghiu care spune ca aceste alegeri au invalidat discursul anticorupție. Hai să o luăm și pe a treia, declarația marelui senior, dmnul Quintus, care ce spune, principala lui grijă e să îi dea la cap USB-ului și lui Nicușor Dan. Se leagă toate cele trei declarații. Astea arată ce are de gând să facă din punct de vedere politic PNL în continuare. Nu are de gând să câștige alegerile în toamnă”, a declarat Cristian Tudor Popescu. 

„Preocuparea principală a PNL e să dea la o parte USB de pe scenă, să nu le ia locul lor de ce? Locul lor de de aranjori. De mișmași la colțul mesei. Pentru asta se pregătesc, nu pentru a lupta în prima linie”, a adăugat jurnalistul.

Jurnalistul a spus că PNL nu dorește să câștige alegerile din toamnă, ci să rămână în cărți. Mai mult, spune jurnalistul, PNL ar putea colabora cu PSD. 

„Asta e principala confuzie care se face în comentariu, în analiza politică în clipa de față în ce privește PNL. E așezat în postura de principal concurent, adversar al PSD în toamnă având ca funcție obiectiv să îl învingă. Nu este așa, Nu își doresc asta, își doresc, conform unui vis mai vechi al lui Dinu Patriciu, să fie în cărți, să facă jocurile. La toamnă să aibă suficiente locuri în Parlament, dacă vor putea să intre la guvernate bine, dacă nu,nu .

Vor să fie în cărți. Nu joacă la victorie. Asta arată declarațiile. Principala grijă a lui Quintus e să spună despre USB că nu poate să facă nimic pentru București? De unde știe? Poate că poate, poate că nu. Dar de unde știe? De unde face dânsul asemenea declarații? De unde spune că doamna Firea e un lider net superior și prefigurează de altfel colaborarea cu PSD. Căci în direcția asta merge ce face PNL, nu la luptă pe viață și pe moarte pentru toamnă ci la o cădere la pace, colaborare. Domnul Quintus e expert in colaborare cu Securitatea și marele senior extinde acest talent al domniei sale, acest har în materie de colaborare la PSD”, a subliniat Cristian Tudor Popescu. 

Jurnalistul a spus că declarațiile Alinei Gorghiu și lui Ovidiu Raețchi arată că „obiectivul PNL nu este dreptatea, anticorupția, statul de drept, domnia legii”. 

„Dacă nu mai ține cu asta, încercăm cu alta. Eventual pe modelul PSD. Hai să venim cu corupții noștri, că văd că ține. Corupția dimpotrivă, chiar face bine. Da domne, uite ăștia care aveau dosare penale s-au ales. Deci, cam asta e ideea care se induce. E bine să ai dosare că o să fii ales în clipa de față. Mi se par niste declarații sumbre. Făcute de reprezentanții onor marelui partid de dreapta, luptător pentru idealuri de felul statului de drept, al dreptătii și așa mai departe”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.  

Jurnalistul a declarat că speră că alegătorii de dreapta vor fi deranjați de aceste declarații. 

„Sper să fie deranjați. Sper să se mai găsească unii care să fie deranjați. Dincolo de ce debiteaza Quintus, Gorghiu și Raețchi sunt tineri, sunt politicieni care pot gândi cu un asemenea cinism malign în clipa de față. Să vedem dacă electoratul dreptei, liberal, agreează astfel de idei”, a subliniat Cristian Tudor Popescu.

Citiți și:

C.T Popescu, despre reacția lui Klaus Iohannis după alegeri: Șeful statului când este supărat pleacă în vizite
Klaus Iohannis, prima reacție după alegeri
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri