17 mașini implicate într-un accident pe A2 din cauza poleiului

Data actualizării: Data publicării:
accident centura A2 161116

Mai multe tamponări s-au produs, în această dimineaţă, pe Autostrada Soarelui, dar şi pe Centura Ocolitoare a Capitalei, din cauza depunerii de polei. 17 mașini au fost implicate în două accidente rutiere, care au avul loc pe A2 pe ambele sensuri. În urma evaluării a 22 de persoane, patru oameni au fost transportați la spital. 

accident A2 161116 (2)

ACTUALIZARE: În urma accidentului de pe A2 a fost constituită o Comisie care va cerceta şi va stabili modul în care s-a intervenit şi s-a acţionat pe autostradă. 

„Comisia va cerceta modul în care s-a intervenit, dacă au fost respectate procedurile prevăzute în normativele în vigoare. În cazul în care Comisia va constata deficienţe, vor fi aplicate sancţiuni în consecinţă”, a precizat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). 

Deschideți galeria foto de mai jos pentru a vedea mai multe imagini de la accident. (Click pe prima fotografie). 

accident A2 161116 (1)
accident A2 161116 (1)

De asemenea, CNAIR a precizat că nu a fost emisă nicio atenţionare de polei de către Administraţia Naţională de Meteorologie în această dimineață. 

În urma apelului lansat de Poliţia Rutieră, pe autostradă s-a acționat cu material antiderapant.

ACTUALIZARE: Un martor la accidente a declarat la Digi24 că pe podurile de pe autostradă s-a format polei și că este greu de depistat până în momentul în care mașina derapează. De asemenea, el a spus că victimele accidentelor erau stabile. 

Accidentele au avut loc în zona Glina. 10 mașini s-au ciocnit pe sensul de mers către Constanța și șapte pe sensul către București. În total, 22 de persoane au fost evaluate de paramedici, dar doar patru persoane au fost duse la spital. Victimele nu au răni foarte grave, o singură persoană are o fractură la una dintre mâini.

Centrul InfoTrafic a atras atenția că traficul este îngreunat la ieşirea de pe A2 Bucureşti – Constanţa către centura Capitalei din cauza accidentelor rutiere în care au fost implicate mai multe autovehicule. 

Accidentele rutiere s-au produs din cauza neadaptării vitezei la condiţiile unui carosabil acoperit cu polei, atrage atenția Centrul InfoTrafic.

Polițiștii le recomandă șoferilor să reducă mult viteza, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculul dinainte şi să conducă prudent pentru a evita un accident. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri