Cazul Dan Condrea. Criminolog, despre testele ADN: Sunt convins că mai urmează o expertiză genetică

Data publicării:
masina condrea accident-1

Dan Antonescu a declarat pentru Digi24: „Sună similar răspunsurilor pe care le primesc cei care merg la IML pentru a face un test de paternite. Acolo se compară formula genetică a părintilor cu formula genetică a copilului și se constată filiaţia . E un răspuns foarte rapid dat de specialiști pentru a mai puncta încă o etapă. Sunt convins că mai urmează încă o expertiza genetică și se va compara formula genetică a cadavrului cu elementele luate din locuință sau de la locul de muncă, probe genetice luate de pe vestimentație, pentru a vedea dacă urmele rămase coincid cu formulă genetică recoltată de la cadavru.

Pentru a merge în continuare ancheta s-a făcut o comparație între fiu și persoana decedată. Comparaţia e cu probabilitatea foarte mică de abatere. Expertiza genetică e printre cele mai exacte.

Nu știu dacă a fost dispusă ( n.r.- a doua expertiză). În mod normal aşa se face, numai că durează puțin mai mult. Probele ridicate de la copil sunt mai accesibile și durata expertizei a fost scurtată”,

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri