Cei doi miniştri care l-au nemulţumit pe Dacian Cioloş

Data publicării:
sedinta guvern ciolos-2

Premierul spune că sunt ministere unde lucrurile bat pasul pe loc, aşa că a decis ca luna viitoare activitatea tuturor miniştilor să fie reevaluată. Lipsa de reacţie a ministrului Educaţiei Adrian Curaj în scandalul plagiatelor l-a nemulţumit pe premier.

„Am fost mai puţin mulţumit de modul cum a trata chestiunea cu plagiatele şi cu doctoratele şi şcolile doctorale unde la început au fost tergiversări, din punctul meu de vedere, a legislaţiei. Şi i-am spus să văd, până la începutul lunii iunie, care sunt rezultatele aplicării acestei legislaţii şi îl voi judeca, îi voi judeca activitatea inclusiv din acest punct de vedere. Chiar dacă poate să pară un subiect punctual pentru mine e o chestiune esenţială. Nu putem accepta să lăsăm impresia că vrem să apărăm o persoană sau pe alta pe chestiuni legate de integritate. Aici e chiar un risc de a pierde credibilitatea întregului sistem sistem doctoral”, a explicat premierul Dacian Cioloş într-o emisiune televizată.

Premierul este nemulţumit şi de activitatea ministrului Transporturilor, Dan Costescu, care nu a reuşit să schimbe din temelii conducerea CNADNR.

E unul din lucrurile pe care i le-am reproşat şi i le reproşez domnului ministru Costescu. Faptul că nu s-a dus mai departe cu noua conducere din vârful CNADNR, cu mai mult curaj în restructurare. Dincolo de asta eu, personal, constat că e o structură care e foarte greu de restructurat, e o rezistenţă foarte mare acolo”, a spus Dacian Cioloş.

Referitor la bilanţul celor şase luni de guvernare, premierul spune că ar da nota 7 cu indulgenţă cabinetului pe care îl conduce.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri