Chiar dacă au casele asigurate nu primesc despăgubiri pentru acoperişurile sparte de grindină

Data publicării:
case distruse grindina

Asigurare obligatorie a locuinței, riscuri acoperite prin contract: cutremur de pământ, alunecări de teren sau inundații. Ca fenomene naturale. Deci grindina nu e.”

De zeci de ori au citit proprietarii caselor avariate condiţiile poliţelor obligatorii de asigurare în speranţa că vor găsi o soluţie.

„Dânșii, de acolo, au zis că e cuprins toate fenomenele naturale. Fenomen natural, ce înseamnă asta? Grindina nu e fenomen natural ?”

***

„Să fii sigur, băi am asigurat-o și știu că iau de undeva , așa pe baza asta.. Eu mă duc și dau banii și nu-mi dă nimeni nimic , ce fac?”

Cosmin Vlahopol, broker asigurări: „Asigurarea obligatorie este un produs slab calitativ, despăgubește doar cutremur, alunecări de teren și inundații de la viitură. Ar fi bine ca oamenii să își încheie asigurări facultative, așa se numesc, se folosesc în excedent la asigurarea obligatorie, ca o completare a ei.”

Situația cea mai gravă este în comuna ieşeană Victoria, unde 220 de case au acoperișurile stricate. Autorităţile locale centralizează acum pagubele, iar localnicii speră că Executivul le va acorda ajutoare de urgență.

„Pagubele sunt în jur de 300 de milioane, cam așa. 300 de milioane e greu de acoperit, doamnă, pentru un om obișnuit.”

***

„Era gheața așa. N-am văzut, am 65 de ani, dar așa ceva n-am văzut.”

În județul Iași sunt asigurate aproape 55.000 de locuințe, dintre care doar 12 mii sunt la sate. Este vorba, însă, doar despre polițele obligatorii. Prețurile asigurărilor facultative ajung la 0.15 la sută din valoarea locuinței.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri