Arestat pentru 30 de zile. Cine este tânărul care a luat un polițist pe capotă

Data actualizării: Data publicării:
sofer teribilist2

Focuri de armă, un polițist dus la spital şi două maşini lovite. Este bilanţul unei urmăriri de azi-noapte pe străzile Bucureştiului. Un şofer de 22 de ani a trecut pe roşu într-o intersecţie şi l-a luat pe capotă 20 de metri pe agentul care îl oprise. Când a fost tras din nou pe dreapta, s-a încuiat în maşină şi doar intervenţia familiei l-a făcut cooperant. După toată aventura, a început o anchetă pentru tentativă de omor.

sofer teribilist2

 

ACTUALIZARE 00.30. Roni Herşcovici a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de Tribunalul București.


 

ACTUALIZARE 20:00 Tânărul care a târât un poliţist cu maşina după ce a trecut pe roşu şi a refuzat să prezinte documentele cerute a fost reținut pentru 24 de ore. El este cercetat pentru tentativă de omor, ultraj şi distrugere, au declarat surse judiciare, pentru News.ro. Bărbatul de 22 de ani este, potrivit aceloraşi surse, Roni Herşcovici, fiul unui traficant de droguri. Poliţistul rănit de tânăr ar fi suferit fracturi la mai multe degete.

Roni Herşcovici este audiat, sâmbătă, la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, fiind cercetat pentru tentativă de omor, ultraj şi distrugere, au declarat surse judiciare. Cercetările sunt efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Aceleaşi surse au mai arătat că poliţistul târât cu maşina de tânăr a suferit fracturi la mai multe degete.

Roni Herşcovici este fiul lui Carol Herşcovici, un traficant de droguri prins în 2001 de poliţişti, pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei, cu peste 1.000 de tablete de Ecstasy asupra sa, au precizat sursele citate.

Un poliţist din Bucureşti a fost rănit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce a fost târât cu maşina aproximativ 20 de metri, de un şofer de 22 de ani care nu a oprit la semafor şi, ulterior, a refuzat să prezinte documentele, anunţă Poliţia Capitalei. Şoferul a fost imobilizat după ce a lovit două maşini de poliţie, iar pentru imobilizarea lui au fost trase trei focuri de armă în aer şi s-a folosit un spray lacrimogen.

„În această dimineaţă (sâmbătă, n.r.) în jurul orei 3.00, un echipaj al Poliţiei Rutiere a observat un conducător auto care a pătruns în intersecţie la culoarea roşie a semaforului. În pofida faptului că a fost efectuat semnalul regulamentar de oprire, acesta a continuat deplasarea”, arată reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Ei mai spun că, atunci când, în sfârşit, a oprit, iar agentul de poliţie rutieră i-a solicitat documentele, şoferul a devenit agresiv verbal şi a demarat având poliţistul agăţat de oglinda retrovizoare şi de centura de siguranţă.

Colegul poliţistului, aflat la volanul maşinii de serviciu, a plecat imediat în urmărirea şoferului. Poliţistul care solicitase documentele a reuşit să sară de pe maşină după aproximativ 20 de metri, precizează Poliţia Capitalei.

El a fost rănit şi a fost transportat la spital pentru îngrijiri de specialitate.

În acest timp, colegul poliţistului a solicitat sprijin din partea altor echipaje aflate în zonă, care au reuşit să blocheze autoturismul.

„Conducătorul auto a refuzat să coboare, ba, mai mult, s-a blocat în maşină. La faţa locului au sosit foarte repede persoane din familia şoiferului, care, cu o cheie de rezervă, au deschis portbagajul maşinii”, mai arată reprezentanţii Poliţiei.

Ei adaugă că, în vederea imobilizării şoferului, a fost folosit un spray iritant lacrimogen, dar fără succes, deoarece bărbatul a demarat, lovind două autospeciale care îl blocau.

„Pentru imobilizarea lui, după ce a lovit autospecialele, s-a utilizat şi armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de armă", au explicat poliţiştii, precizând că nimeni nu a fost rănit.

Surse: Digi24, News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri