Circulația pe la Eroilor, parțial reluată. Surpriza șoferilor RATB: stația a dispărut

Data publicării:
eroilor 1

Dialog ziariști-locatară a unui imobil evacuat:

- Ce porţiune este deschisă?

- Doar asta. De aici până aici.

- Cât?

- 100 de metri. Nici atât. Ce mare realizare?

- Şi cât le-a luat să deschidă?

- Cât le-a luat.... Păi din decembrie şi până acum.

De aproape o sută de zile a fost nevoie pentru ca muncitorii să repare ce a stricat într-o clipă Varvara, freza gigant care croieşte drum pentru metrou. Mastodontul a avariat un puţ de evacuare a apelor pluviale, iar apa a înmuiat pământul. Rezultatul - în asfalt s-a căscat o groapă imensă.

În data de 12 decembrie această bucată de drum din Bulevardul Eroilor Sanitari a fost închisă. Atunci, pe cel puţin un tronson de aproximativ 10 metri, asfaltul s-a surpat. A fost motiv suficient pentru autorităţi să interzică circulaţia în această zonă.

De suferit nu au avut doar şoferii, ci şi 14 familii care locuiesc într-un imobil din apropiere. Oamenii au fost evacuaţi de Primărie, pentru siguranţa lor. Întorşi acum acasă, aceştia sunt nemulţumiţi de ce au găsit.

Nouă nu vor să ne mai facă faţada. Uitaţi ce frumos arată! Crăpată, peste tot. Crăpat, crăpat şi rămâne aşa. Noi nu avem cum să vedem sub casă. Deci este cum ne spun dânşii. Că e bine!”, spune o femeie.

La fel li s-a spus şi şoferilor RATB, doar că aceştia nu mai ştiu acum unde să oprească - staţia care era acolo înainte de oprirea circulaţiei a dispărut.

- V-a anunţat cineva oficial, ceva?

- Da.

- Că puteţi veni pe aici?

- Mi-a scris în foaie, spune un șofer RATB.

Tronsonul dintre Drumul Taberei şi Eroilor, care face parte din Magistrala 5 de metrou, ar urma să fie gata până la finalul anului, potrivit autorităţilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri