Clipe de groază pentru o mamă. O femeie a încercat să-i sugrume bebelușul, în cărucior

Data publicării:
mama targoviste

Un bebeluş de şase luni a fost agresat, în timp ce se afla în cărucior, la plimbare, de o profesoară care predă la liceul economic din Târgoviște. Mama copilului susţine că, mai întâi, agresoarea ar fi vrut să-i ia fiul şi ar fi ameninţat-o cu moartea.

„Dă-mi mie copilul acesta!" Eu iniţial am crezut că glumeşte". După care ea a insistat. A spus „nu, nu e o glumă! Dă-mi copilul!". A înfipt mâna în căruciorul bebeluşului şi a dat să plece mai departe cu el”, povestește Ioana Lifticariu, mama bebeluşului agresat.

Această mămică din Târgovişte a trăit clipe de groază. Aflată la plimbare cu bebeluşul ei, a fost abordată de o femeie, care a încercat să-i ia, pur şi simplu, copilul din cărucior.

A spus că dacă nu îi dau copilul meu, mă omoară. Şi în următoarea secundă s-a înfipt cu mâinile în gâtul bebeluşului”, precizează Ioana Lifticariu, mama bebeluşului agresat

Norocul femeii şi al copilului a fost că, exact în acel moment, prin zonă trecea un bărbat... întâmplător campion mondial la arte marţiale. Acesta a imobilizat-o pe agresoare şi a chemat poliţia.

Era cu mâna pe cărucior şI pe copil. A trebuit să o iau cu forţa puţin, bineînţeles încercând să n-o lovesc. Apoi am chemat poliţia, dumnealor au venit repejor şi s-a încheiat incidentul. Ce este important de subliniat e că avem pe stradă o doamnă, cu probleme sau fără, care a încercat să omoare un bebeluş”, spune Vasile Lupaşc, campion mondial arte marţiale.

Femeia a fost luată de poliţişti şi internată la spitalul de psihiatrie din Târgovişte.

În cauză cercetările continuă, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluţia legală prin unitatea de parchet competentă”, declară Ana Maria Liţă, purtător de cuvânt IPJ Dâmboviţa.

Femeia în cauză este profesoară la un liceu din Târgovişte. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa a fost informată despre incident şi a înaintat o sesizare la Parchet. Însă în astfel de cazuri legea nu este foarte clară, iar profesoara s-ar putea întoarce la catedră, după ce va fi externată.

Doamna profesor nu este cadru didactic titular. Prin urmare, la fiecare 1 septembrie este angajată în sistemul de învăţământ. La fiecare examen pe care îl susţine obţine note bune şi, ca urmare, obţine şi post. La dosarul de examen solicităm, conform legii, un certificat medical eliberat de un medic de la medicina muncii în care scrie negru pe alb "apt" pentru a preda în învăţământ”, declară Sorin Ion, inspector şcolar general ISJ Dâmboviţa.

Mai multe mămici din Târgovişte au povestit în mediul online că, ele şi copiii lor, au fost agresate de o femeie. Poliţiştii trebuie să verifice dacă între toate aceste cazuri există vreo legătură.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri