Cod roșu. Armata intervine în judeţul Constanţa

Data actualizării: Data publicării:
6 Dragomiresti-Tartasesti Targoviste DN71 060117

Militarii au intervenit în Constanța deblocarea unor autocamioane rămase înzăpezite şi pentru degajarea unor căi de acces, pe mai multe drumuri naţionale din judeţ. Ministerul Apărării anunţă că peste 2.600 de militari, cu circa 400 de mijloace tehnice, sunt pregătiţi să intervină oriunde în ţară. În șapte județe din România este cod roșu de ninsori și viscol.

 

Militari ai Brigăzii 9 Mecanizate „Mărăşeşti” din Constanţa au intervenit pentru înlăturarea efectelor căderilor masive de zăpadă din zona Dobrogei.

O grupă de militari acţionează cu un camion DAC 6x6 şi cu un autotrailer „Tatra” pe DN 2A, între localităţile Ovidiu şi Nicolae Bălcescu, pentru degajarea căii de acces şi deblocarea unor autocamioane rămase înzăpezite.

Sunt în pregătire, de asemenea, alte două intervenţii în judeţul Constanţa, pe DN 22, în zona localităţilor Sibioara şi Lumina, respectiv pe DN 3, între Constanţa şi Valul lui Traian, potrivit MapN.

La nivelul întregii ţări, Ministerul Apărării Naţionale este pregătit să intervină, la solicitarea autorităţilor competente de la nivel central şi local, cu peste 2.600 de militari şi circa 400 de mijloace tehnice cu putere sporită de deplasare, tractare şi transport, autosanitare şi automacarale, precum şi cu cinci elicoptere şi o aeronavă ale Forţelor Aeriene Române. La nevoie, pot fi puse la dispoziţie şi alte forţe şi mijloace suplimentare, mai precizează sursa citată.

De asemenea, jandarmii şi pompierii au intervenit în opt judeţe pentru salvarea persoanelor blocate în maşini sau autocamioane. Au fost intervenții în judeţele Călăraşi, Buzău, Constanţa, Teleorman, Ialomiţa, Sibiu, Prahova şi Harghita, a anunţat Ministerul de Interne.

În judeţele aflate sub avertizare cod portocaliu şi cod galben de ninsori şi viscol au intervenit peste 9.000 de jandarmi, poliţişti şi pompieri, cu aproximativ 4.500 mijloace tehnice.

În ultimele 12 ore au fost transportate la spital 622 de persoane care necesitau dializă şi 126 de femei gravide, ca măsură preventivă.

Până în prezent, nu au fost înregistrate situaţii în care să fie necesară evacuarea persoanelor din locuinţe.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat că a luat măsuri de suplimentare a echipajelor de intervenție și care să intervină în județele afectate de ninsoare și viscol.

Pentru optimizarea misiunilor de răspuns, tehnica specifică se va deplasa către județele Buzău, Călărași, Ialomița, Brăila și Vrancea, după cum urmează: ISU Bacău trimite câte o autospecială în județele Buzău și Vrancea, ISU Argeș acționează în zona de competență a ISU Călărași, ISU Dâmbovița - în zona de competență a ISU Ialomița, ISU Iași acționează în zona de competență a ISU Brăila, ISU Vaslui - în zona de competență a ISU Tulcea, ISU Olt - în zona de competență a ISU Călărași, iar ISU Neamț acționează în zona de competență a ISU Buzău, potrivit unui comunicat.
Surse: News.ro, Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri