#Colectiv | Supraviețuitorii tragediei au contestat candidatura lui C.P. Piedone

Data publicării:
piedone bun crop agerpres-1

Este o greşeală şi mi-o asum prea târziu că nu am procedat la demisie din prima zi sau imediat după accident”, declara după câteva zile de la tragedie Cristian Popescu Piedone.

Nu are niciun pic de onoare, este josnic. Și-a dat demisia și a spus că se retrage din politică și acum brusc se întoarce?”, spune Sorin Lazăr.

Supravieţuitorii tragediei din 30 octombrie din clubul Colectiv, dar şi urmaşii celor 64 de victime spun că gestul lui Cristian Popescu Piedone de a candida din nou pentru funcţia de primar este o sfidare.

Este un om cercetat penal din câte știu pentru acuzații de abuz în serviciu. Prin candidatura lui dacă o să fie ales o să fie responsabil în continuare de siguranța cetățenilor din acst sector. Consider că nu mai este normal să fie în această funcție după ce s-a întâmplat la Colectiv”, spune Cezar.

Ei spun că viaţa lor s-a schimbat total după tragedie.

Reporter: Cum este recuperarea?
Mariana Oprea: Foarte grea. O să urmez o serie de operații în continuare. Momentan mă descurc greu cu mânuțele, am nevoie de proteze la ambele mâini. Asta este realitatea și viața de după Colectiv. CNu am cum să mai fiu aceeași persoană, nu mai am cum să fac lucruri normale. Am nevoie de ajutor de la a mânca la a mă îmbrăca, orice.

Cei care vor să depună contestaţii au termen până în această seară să înregistreze plângerile. Câteva zeci de solicitări au fost deja depuse. Unele au fost însă respinse.

Este un viciu de procedură. Nu am avut copiile după buletinele celor care au semnat aceste plângeri. Câte plângeri sunt? Sunt peste 25 depuse deja şi vom depune 52 prin poştă că aşa este procedura judecătorească”, spune Victor Dobre.

Cristian Popescu Piedone a explicat pe Facebook de ce intră în lupta electorală.

„Atunci când ne-am întâlnit, ori în mesajele pe care mi le-aţi trimis, mi-aţi spus că mă apreciaţi pentru ce am făcut în sectorul nostru. Dar mi-aţi spus şi ceva care m-a durut: m-aţi întrebat de ce nu mai fac nimic pentru voi, de ce v-am părăsit? Voi mi-aţi dat răspunsul: să continuăm împreună ceea ce am început. Mi-aţi spus că vreţi să vă luaţi primăria înapoi”, a scris Piedone.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat decizia fostului primar: La cinci zile diferență repera onoarea domnul acesta. Au trecut cinci luni după cele cinci zile și atât ține onoarea. Atât ține onoarea la români, la bucureșteni sau cel puțin la locuitorii din sectorul 4.

Conform legii, judecătorii pot invalida candidatura lui Cristian Popescu Piedone la primărie dacă vor considera că plângerile depuse sunt justificate.

Citiți și: 

#Colectiv. Primăria Sectorului 4 cere daune de 100 de milioane de euro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri