Concerte caritabile pentru supraviețuitorii #Colectiv

Data actualizării: Data publicării:
concert colectiv

Mai multe trupe vor cânta într-o serie de spectacole care cinstesc memoria celor care au pierit în cumplitul incendiu de la #Colectiv. Concertele sunt organizate şi în scop caritabil, ca să-i ajute pe cei care au nevoie în continuare de tratament. Primul dintre spectacole a avut loc aseară într-un pub din Bucureşti.

Atât supraviețuitorii, cât și prietenii acestora s-au adunat aseară într-un pub din București pentru a-i comemora pe cei care şi-au pierdut viaţa, dar și pentru a aduna fonduri pentru cei care încă mai au nevoie de tratament.

Trei zile va dura seria de concerte caritabile organizate în memoria tinerilor morți în incendiul de la Colectiv. Cu toții și-au adunat forțele pentru a-i sprijinii pe cei care încă mai suferă și au nevoie de tratament.

„Sunt 20 de formaţii.. Amintesc aici Compact, Kempes, Talisman, Florin Chilian , dar şi cinci formaţii mai mici care au foarte mare legătură cu Colectiv. Mai exact, sunt formaţii care au pierdut pe cineva acolo, membri... sau formaţii care au membri la ora actuală care au fost în Colectiv. Ei cred că simt cel mai bine ce se întâmplă aici", spune Cătălin Scânteie, voluntar.

Marian Leușteanu și Corina Ioniţă sunt doi dintre supraviețuitorii care au trecut cu bine prin cumplitul eveniment de pe 30 octombrie 2015 şi îşi păstrează încă zâmbetul pe buze.

La un an de zile de la acea nenorocire eu vreau să cred că este o seară în care sărbătorim viața, sărbătorim bucuria de a fi împreună și le mulțumim tuturor care sunt acolo. Îi vom purta în suflet întotdeauna", spune Marian Leușteanu.

Eu mă aflam pentru prima oară în Colectiv. Nu cunoşteam foarte mulţi oameni de acolo, i-am cunoscut ulterior. Mi-am făcut foarte mulți prieteni și asta este partea frumoasă de după Colectiv. Suntem ca o familie și este un câștig", a mărturisit Corina Ioniță.

Duminică, la împlinirea unui an de la tragedia din Colectiv, va fi organizat un marş comemorativ din Piața Universității și până în fața clubului Colectiv.

Ultimele 10 nume ale tinerilor care au pierit în incendiul de la Colectiv au fost gravate, aseară, pe piatra comemorativă din faţa clubului. Monumentul este acoperit cu numele celor care au pierit în tragedie.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri