Un copil rătăcit în pădure, găsit la 42 de km după zece ore de la dispariție

Data actualizării: Data publicării:
112

Adolescentul de 14 ani care s-a pierdut într-o pădure din judeţul Arad a fost găsit, sâmbătă seară, după aproximativ zece ore de la dispariţia sa, în judeţul Timiş, în apropierea localităţii de frontieră Cenad, la o distanţă de 42 de kilometri. Copilul este nevătămat şi a primit sprijin de la un echipaj al Poliţiei de Frontieră.

ACTUALIZARE 21:50 - Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad, Lorena Radu, adolescentul a pedalat aproximativ 42 de kilometri de la locul dispariţiei, respectiv zona mănăstirii Bezdin, iarprima persoană pe care a întâlnit-o a fost un îngrijitor al digului din preajma localităţii timişene Cenad.

Băiatul i-a povestit acestuia că s-a pierdut de grupul de excursionişti cu care se afla, iar bărbatul a cerut sprijinul unui echipaj al Poliţiei de Frontieră mobilizat în zona de graniţă cu Ungaria.

Conform Poliţiei, băiatul este nevătămat şi urmează să fie adus în Arad, el fiind găsit la 42 de kilometri distanţă de locul de unde s-a despărţit de grupul de excursionişti.

Poliţiştii de frontieră i-au dat telefonul şi l-au pus în legătură cu părinţii atât pentru confirmarea identităţii sale, cât şi pentru a-i asigura pe aceştia că a fost găsit şi că este bine. El a povestit că nu a ştiut să se întoarcă la grup şi că a crezut că se deplasează în direcţia Arad. Întrebat dacă nu a fost rănit de animale, el a spus că nu a păţit nimic în timpul în care a pedalat.


Sunt mobilizate forţe impresionante pentru căutarea acestuia: jandarmi, angajaţi ISU, autorităţi locale, pompieri voluntari şi simpli cetăţeni – peste 150 de oameni.

Mai mult, un elicopter participă la această misiune, dar şi o ambarcaţiune şi echipaje canine.

George Pleşca, purtător de cuvânt ISU Arad, spune că adolescentul a fost văzut ultima dată în jurul orei 10.30-11.00, dar poliția a fost anunțată abia după patru ore, ceea ce îngreunează activitatea salvatorilor, deoarece aria de căutare a devenit mult mai mare.

Băiatul era într-un grup de 12-13 persoane, printre care și părinții săi. Făceau o excursie cu bicicleta prin pădure, când copilul a luat-o înainte, circa 300-500 de metri, după care nu a mai fost văzut.

George Pleșca a spus la Digi24 că va fi stabilit un centru de comandă în zonă, iar căutările vor continua și pe timpul nopții.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri