Copilul dat dispărut de câteva zile în comuna Pecineaga, jud. Constanța, a fost găsit mort

Data actualizării: Data publicării:
copil disparut Constanța

Copilul din localitatea Pecineaga, județul Constanța, căutat de autorități de câteva zile a fost găsit mort vineri. Băiatul de 8 ani, care a dispărut sâmbăta trecută, în jurul orei 15:00, în timp ce se juca în faţa casei sale, a fost găsit mort într-unul dintre bazinele cu dejecții de la un complex de porci din localitate.

ACTUALIZARE. Andreea Iliescu, purtător de cuvânt a IPJ Constanța, a confirmat pentru Digi24 că a fost găsit trupul băiatului în primul bazin care a fost golit. Acest bazin fusese golit până când în el a rămas un strat gros de mâl.

Citiți și:
Rezultatul necropsiei băiatului găsit mort la Constanța. Șeful IPJ nu răspunde la o întrebare: Datele fac parte din anchetă

Pentru a dilua acest mâl, autoritățile au luat decizia de a reintroduce apă, iar după acest moment, trupul a fost scos la suprafață. Băiatul a fost găsit plutind de doi paznici vineri, în jurul orei 8:30.

Citiţi şi: Cazul copilului găsit mort la Constanţa ia o nouă turnură. Procurorii fac cercetări pentru omor


Bițică Iulian Alexandru locuia cu tatăl său după ce părinții s-au despărțit. Copilul a dispărut sâmbătă, în jurul orei 15:00, din fața casei, unde ieșise să se joace. De atunci, sute de polițiști și jandarmi, dar și scafandri, alături de voluntari, au fost implicați în căutarea băiatului.

Rolele băiatului de 8 ani  au fost găsite duminică de polițiști pe o stradă din apropierea locuinței copilului. Ulterior, câinii poliţişti i-au dus pe polițiști la nişte bazine de dejecţii din apropiere unei ferme de porci şi se pare că acolo au fost găsite urme de alunecare. 

Echipele de intervenţie s-au concentrat pe golirea bazinelor. Potrivit unor surse neoficiale, corpul băiatului ar fi fost găsit în primul bazin golit.

Acele bazine de dejecții sunt foarte mari, au o adâncime de 6 metri și nu sunt împrejmuite. Între timp, pompierii au golit mai multe dintre ele. Operațiunea a început luni dimineață și a durat până miercuri seară, timp în care pompierii au lucrat non-stop, în ture.

În sprijinul ISU Dobrogea au fost chemați și pompierii de la Tulcea și Călărași, dar și scafandri civili și angajați de la Garda de Coastă, care au adus un sonar.

Primul bazin, în care ar fi fost găsit micuțul, a fost golit până la o adâncime de 2,20 metri, pentru că mai mult de atât nu s-a putut. Pe fundul acestui bazin este foarte mult mâl, tocmai de aceea a fost adus și un sonar.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri