CTP: „O adunătură de animale de pradă se încaieră pe cadavrul Regelui Mihai”

Data actualizării: Data publicării:
PRINCIPELE NICOLAE

Jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24, în termeni foarte duri, despre situația tensionată din interiorul Casei Regale a României, apărută pe fondul agravării problemelor de sănătate ale Regelui Mihai.

Ce a rămas după el acum? O adunătură de animale de pradă, că așa se comportă, care se încaieră pe cadavrul Regelui Mihai, nimic altceva. Ce comportament acolo! Ăsta încearcă - playboy-ul ăsta sau ce el, Nicolae – să intre acolo cu orice preț...ca să ce? Mihai nici nu știu dacă mai e conștient acum. Moare de leucemie și de cancer de piele”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Să încerci acum, cu tot dinadinsul, să ajungi tu acolo...de ce vrei, mă, să ajungi acolo? Ca să îl vezi murind? Ca să îi smulgi o vorbă pe care să o poți folosi după aceea: A zis că mă repune în drepturi. Asta este miza. Miza e bătălia între doamna fiică Margareta și consortul și Nicolae. Asta este...cine să aibă acces. Miză există. E o pălărie de bani acolo. Despre asta e vorba, sunt 20.000 de hectare de pădure, cabane, imobile în București, Azuga, Predeal. Sunt bani mulți. Mai e Săvârșinul, este Peleșul”, a adăugat jurnalistul.

Citiţi şi:  C. T. Popescu: Regalitatea moare odată cu regele Mihai

Mama fostului principe Nicolae, Principesa Elena, se declară dezamăgită şi îngrijorată de faptele fiului său după incidentul care a avut loc cu o zi în urmă când acesta a încercat să intre cu forţa în reşedinţa Regelui Mihai din Elveţia şi apreciază că, prin comportamentul său din zilele trecute, Nicolae „a nesocotit intimitatea, suferinţa şi demnitatea” fostului suveran.

Ea susţine că Regele Mihai i-a reproşat într-o scrisoare lui Nicolae că nu a făcut nimic pentru a clarifica paternitate „presuspusului său copil, o fetiţă de doi ani”, ceea ce este „o lipsă de responsabilitate inacceptabilă”.

Principesa Elena afirmă că la cea mai recentă vizită a sa la Aubonne, în luna august, tatăl său i-a confirmat personal decizia sa de a nu-l primi pe Nicolae, lucru pe care fostul principe îl ştia.

„Regele Mihai a făcut cunoscut, de câteva ori chiar în scris, că motivul deciziei de a-i retrage lui Nicolae titlul regal este că fiul meu nu are calităţile necesare pentru o poziţie în Casa Regală a României”, scrie principesa, apreciind că faptele lui Nicolae din aceste zile „sunt profund greşite, moral si uman”, a adăugat ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri