Cu bicicleta, 1.100 de metri în sus

Data publicării:
mandruta bicicleta

30 de kilometri de urcat pe munte, la o diferenţă de nivel de peste o mie de metri şi o temperatură apropiată de limita îngheţului. Aceasta a fost aventura în care au pornit aproximativ 50 de biciclişti. Printre ei, şi Lucian Mândruţă, într-o reeditare montată a cursei cu bicicleta la mare din vară.

Totul a început cu o transmisie live pe Facebook: „Pentru prietenii mei de pe Facebook: azi avem o tură dificilă, de la 1.200 de metri am văzut că s-a pus ceva zăpadă, o să încercăm să o ocolim, sperăm că pe şosea nu mai e.”

Participanţii s-au întâlnit într-un parc din Sinaia. Vremea urâtă nu a descurajat pe nimeni. Aproximativ 50 de biciclişti au pedalat pe drumul spre Cabana Piatra Arsă.

Lucian Mândruţă, organizator: „Noi o să urcăm încet, adică urcăm cu vreo 10 - 15 kilometri pe oră, la întoarcere va fi un pic mai dificil cu viscolul, dar ne descurcăm.”

E drăguţ, îmi place să merg pe şosea. Nu sunt în cea mai bună formă fizică, dar e o plăcere să merg”, spune unul dintre participanţi.

Traseul are o lungime de aproximativ 30 de kilometri şi o diferenţă de altitudine de aproape 1.100 de metri.

Urcuşul s-a încheiat după aproximativ patru ore, cu un prânz la cabană. A urmat coborârea în viteză, înapoi spre Sinaia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri