Cu sânge rece: Frați acuzați de crime în serie în Capitală. Ce spun specialiștii

Data publicării:
politia treceti

Cei doi fraţi care lucrau ca muncitori la un depozit sunt acuzaţi că şi-au ucis trei colegi, toţi paznici. Tinerii nu îşi recunosc faptele.

Reporter: Aveţi vreo legătură cu ce s-a întâmplat cu cei doi bărbaţi?
Suspect: Nu.
Reporter: Cine i-a omorât?
Suspect: Nu ştiu. Nu îi cunosc.
Reporter: Nu îi cunoaşteţi pe colegii dvs?
Suspect: Ba da.
Reporter: I-ați aruncat de la înălțime?
Suspect: Nu, nu! Nu ne-am certat, eu am dormit!

Suspecții sunt doi frați veniți din Vaslui care au mai trecut prin faţa procurorilor şi în urmă cu un an, atunci când un alt paznic a fost găsit mort. Bărbatul însă fusese ucis cu patru luni înainte de a-i fi descopeit cadavrul.

Dan Antonescu, criminalist: Cazul de anul trecut din septembrie, când tot un paznic a fost găsit decedat, doar că stadiul avansat de putrefacție a făcut să nu poată fi catalogat drept o infracțiune dar se așteaptă concluzii. Având în vedere că și în acel caz era vorba tot de un paznic, iar cei doi suspecți au fost și atunci audiați, ei au plecat și apoi s-au întors de curând, cumva putem face o legătură. Au vrut să fure ceva și nu s-au înțeles cu paznicul, au revenit și probabil că au făcut aceeași propunere.

Angajat la fabrică: Acolo este un buncăr, este în jos la vreo 4 metri şi de acolo se intră pe sub toată clădirea. Aşa era clădirea, erau nişte motoare acolo...

Psihiatrii cred că dubla crimă nu a fost premeditată.

Gabriel Diaconu, psihiatru: În psihologia criminalului există oameni care au o preferință cu privire la arma crimei, dar există și criminali de oprtunitate. Asta îți indică în psihologie o precipitare, o escaladare rapidă a violenței. Dacă cineva ia un obiect din ambient, dacă cineva împinge pe cineva, starea psihologică este una grăbită, accelerată, cu relativă luciditate, dar înțelegând consecințele, dacă îl împing pe om în direcția asta, o să moară.

Cei doi suspecți de 29 şi 35 de ani cercetați acum pentru trei fapte de omor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri