Cumințenia Pământului, plătită cu bani de la buget

Data actualizării: Data publicării:
cumintenia

Cuminţenia Pământului va fi cumpărată de statul român, chiar dacă nu au fost strânşi suficienţi bani, din donaţii. Guvernul va da diferenţa de la 1,1 milioane de euro până la 11 milioane, iar apoi îşi va recupera banii, tot în urma unei campanii de donaţii.

 

Propunerea se regăseşte, într-un proiect de ordonanţă de urgenţă, înaintat de Ministerul Culturii, un proiect care urmează să fie discutat într-o viitoare şedinţă de guvern.

Liviu Iolu, purtătorul de cuvânt al Guvernului: „Este o propunere a Ministerului Culturii, nu este încă o propunere adoptată în Guvern. Guvernul îşi ia încă un termen de reflecţie, pentru că suntem încă în termenul legal până pe 31 octombrie, până la necesitatea găsirii unei soluţii pentru achiziţia acestei opere.

Guvernul României are bani pentru achiziţionarea unui bun de o valoare atât de mare şi patrimonială până la urmă, culturală”.

 

„Diferența între sumele donate și virate în conturile prevăzute la art.3 alin (1) și suma echivalentă în lei a 6 milioane euro va fi asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii, iar campania de strângere a donațiilor va fi reluată și se va derula până la data de 31 octombrie 2019, în scopul asigurării reîntregirii fondurilor alocate de la buget. Facilitățile fiscale, condițiile și procedurile prevăzute la art. 2, art. 3 și art. 3¹ se aplică în mod corespunzător și pentru noua campanie până la 31 octombrie 2019”, se arată în proiectul de ordonanță de urgență.

Dacă celebra statuie de Brâncuși nu va intra în posesia statului până la sfârșitul lunii noiembrie 2016, Executivul se angajează să returneze banii celor care au donat până acum. Termenul limită a fost stabilit pentru 30 iunie 2017.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri