Dacian Cioloș s-a întâlnit cu angajații care nu și-au luat salariile de trei ani

Data publicării:
ciolos fortus iasi

Premierul a mers la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi pentru a discuta cu parlamentarii şi autorităţile locale despre strategiile de dezvoltare a zonei. A fost însă oprit de mai mulţi profesori nemulţumiţi, care cereau o lege a salarizării şi acordarea a 6% din PIB Educaţiei.

Protestatarii nu s-au întâlnit cu Dacian Cioloş, dar au discutat cu vicepremierul Vasile Dîncu, care le-a promis că legea salarizării va fi aplicată în toamnă.

Un alt protest, de data aceasta al angajaţilor combinatului de utilaj greu Fortus, s-a încheiat fără soluţii concrete. Premierul a stat de vorbă cu oamenii pe care i-a găsit în faţa prefecturii, dar nu le-a putut oferi ajutor.

„Noi suntem mai rău ca refugiaţii care, când vin, li se dă ceva”, a spus unul dintre protestatari.

„Dacă e cazul să facem anumite modificări legislative ca să vă puteţi primi banii, le-om face. Nu depinde direct de Guvern, pentru că aveţi administrator special”, a spus premierul.

Este nevoie de peste 5 milioane de euro pentru ca oamenii să-şi primească salariile restante. Ultimul Combinat de Utilaj Greu din România este în insolvenţă de opt ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri