De ce nu s-au întors jandarmii să îşi apere colegii? Psiholog criminalist: Nu se aştepta nimeni la astfel de violenţe

Data actualizării: Data publicării:
interventie jandarmi violente protest bucuresti 10 august_inquam ganea (1)
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu a comentat la Digi24 situaţiile de violenţă extremă din Piaţa Victoriei. Chelsnoiu a spus că au fost oameni care s-au infiltrat şi care ar fi trebuit depistaţi de jandarmii în civil.

Citiţi şi: Seara care ar putea schimba totul

Întrebat de ce nu s-au întors jandarmii să îşi ajute colegii care erau bătuţi cu bestialitate de un grup de persoane, Chesnoiu a răspuns că nimeni nu se aştepta la astfel de violenţe.

„Sunt nişte oameni care s-au infiltrat şi ar fi trebuit depistaţi de jandarmii în civil care ar fi trebuit să comunice iute ce se întâmplă. Trebuia să fie un comandament care să-i anihilizeze pe aceşti huligani. Nu trebuia autorizat un astfel de miting. Era totul aranjat.
Nu trebuia să autorizeze aceste mitinguri pentru că erau semnale de instigare la violenţă, sunt chestii foarte grave, cu aşa ceva nu te joci, într-o ţară civilizată, dacă exista o singură ameninţare, nu mai intra nimeni în zona aceea a Pieţei Victoriei. Ce se întamplă aici este strigător la cer, cum să îndrăznească un huligan să dea într-un om în uniformă. Cum să iei arma, cum să o bată pe acea colegă de la jandarmi, oamenii aceştia vor trebui să plătească crunt pentru ce au făcut, nu e niciun organizator care să răspundă de treaba asta.

(rep: De ce nu s-au intors jandarmii să îşi apere colegii?) Nu se aştepta nimeni la astfel de violenţe, să dea cu picioarele, şi să îi nenoroceşti pe acei tineri care nu au văzut aşa ceva în viaţa lor!”, a comentat Liviu Chesnoiu.

Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri