Demiterea şefului Poliţiei, amânată de premierul Tudose

Data actualizării: Data publicării:
colaj carmen dan mihai tudose

Răsturnare de situaţie în cazul propunerii de demitere a şefului Poliţiei Române. Premierul Mihai Tudose nu a luat încă o decizie în acest sens. Mai mult, şeful Guvernului îl invită la o discuţie mâine pe Bogdan Despescu pentru a afla şi versiunea acestuia. Carmen Dan anunțase că a avut o discuție pe această temă cu Mihai Tudose.

Potrivit surselor Digi24, ministrul de Interne nu a avut vreo discuție cu Bogdan Despescu pentru a-l anunța că îl va schimba din funcție.

Cătălin Ioniţă, chestorul-șef al Direcției Generale Anticorupție, ar urma să îi ia locul lui Bogdan Despescu pentru următoarele şase luni.

Ministrul a dat însă de înțeles că premierul ar putea refuza propunerea de demitere a șefului Poliției și înlocuire a lui cu actualul șef al DGA. „Dacă va fi împuternicit (Cătălin Ioniță - n.r.), repet: dacă va fi împuternicit, noul șef al Poliției Române anunț de pe acum că am mari așteptări. La fel au și oamenii din sistem și cetățenii care au încredere în Poliția Română”, a spus Carmen Dan.

Carmen Dan s-a declarat total nemulțumită de explicațiile primite de la Poliție în cazul agentului suspectat de pedofilie, a criticat „abordarea superficială” a cazului și lipsa de asumare din partea celor care sunt responsabili.

Polițistul de la Rutieră, filmat într-un lift din Drumul Taberei având un comportament neadecvat față de doi minori, este suspectat în 15 alte cazuri de agresiune sexuală.

Carmen Dan a mai făcut o declarație controversată, marți, cerându-i șefului Serviciului Omoruri „să facă un pas în spate”.

Radu Gavriș, șeful Serviciului Omoruri, criticase, într-un interviu pentru Digi24, intenția puterii de a aduce modificări codurilor penale, astfel încât imaginile de pe camerele de supraveghere să nu mai poată fi folosite ca probe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri