Directorul IPP: În orice altă ţară, la această oră, Ionuţ Sindile scria pagini de declaraţii în arest

Data publicării:
adrian moraru ipp

Directorul Institutului de Politici Publice, Adrian Moraru, a calificat ca fiind „scandaloasă” numirea lui Ionuţ Sindile ca şef interimar al Jandarmeriei. El a subliniat că numirea este momentan, provizorie, şi că este sigur că preşedintele Klaus Iohannis nu îi va aproba nici acestuia numirea definitivă, aşa cum a făcut şi cu Sebastian Cucoş.

„Există niste coordonatori pe teren şi o celulă de criză care se întruneşte la ultimul etaj din centrul MAI. Din câte ştiu, Cucoş a fost acolo, cum e normal, şi adjunctul lui în piaţă.

Din acest punct de vedere, mi se pare scandalos ca un om care, dacă eram în altă ţară, acum era în arest preventiv, arestat deja de nişte procurori capabili, să ajungă şeful Jandarmeriei.

În orice altă ţară, la această oră, Ionuţ Sindile scria pagini de declaraţii în arest. La fel şi toţi ceilalţi comandanţi ai Jandarmeriei de pe teren.

Este o situaţie inacceptabilă ca aceşti oameni care au coordonat această represiune violentă şi criminală să fie vreodată într-o ţară democratică şefii unei structuri care vânează oameni să îi omoare pe stradă, care îi bat în cap”, a declarat Adrian Moraru, la Imparţial.

FOTO: facebook Adrian Moraru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri