Distracţie încheiată la spital. O tânără britanică şi-a rupt mâinile pe o pârtie din Poiana Braşov

Data publicării:
britanica

Fata de 17 ani din Marea Britanie a venit în România ca voluntar şi lucra pentru bolnavii de cancer. În weekend a vrut să se relaxeze şi a ieşit cu câţiva prieteni şi cu tatăl său pe o pârtie din Poiana Braşov. Nimeni nu s-a gândit însă că o cursă cu bila gonflabilă ar fi putut să o coste viaţa.

În primele momente după finalul cursei prietenii tinerei nici măcar nu îşi dau seama că fata s-a accidentat. Tânăra s-a plâns însă de dureri groaznice la ambele mâini.

Una dintre prietenele tinerei susţine că angajaţii firmei, care se ocupă de zona de zorbing, au lăsat-o pe fată în bila gonflabilă până au venit medicii.

Anna Perolls, prietena fetei rănite: „Ei nu voiau să taie bila, pentru că nu voiau să-şi strice afacerea şi a durat mai bine de jumătate de oră să-i convingem că trebuie să taie bila. În interiorul bilei aproape s-a sufocat, era blocată într-un spaţiu foarte mic. Tatăl ei a intrat cu ea în bilă şi îi ţinea una din mâini imobilizată.”

Magdalana Piroska, director medical Ambulanţa Braşov: „Echipajul împreună cu salvamontul a trebuit să taie bila gonflabilă cu cuterul şi să scoată pacienta. S-a stabilit la spital că e vorba de o fractură la ambele braţe.”

Inspectorii OPC au verificat modul în care fata a fost asigurată în hamuri. au descoperit că firma de agrement nu are actele în regulă.

Reprezentant firmă: „Mâinile nu le are legate, le are sub forma asta prinse.”

Sorin Susanu, comisar ŞEf CRPC Braşov: „Autorizaţia şi legalitatea funcţionării strict pentru aceste sporturi de vară nu ne-a putut fi prezentate.”

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Braşov: „Este un loc cesionat de către o firmă privată. Ea este reponsabilă de tot ceea ce se întâmplă.”

Mai mult, tânără britanică nici măcar nu a semnat declaraţia pe proprie răspundere la începutul cursei. Actele erau doar în română, aşa că pe documente apare semnătura unei pritene.

Reporter: Ea nici nu avea voie să se dea că nu avea 18 ani.

Reprezentant firmă: Ba da, a îndeplinit toate cerinţele, totul OK, ne-am ocupat de ea a fost în siguranţă.

Reporter: Nu a semnat nici măcar actul pe propria răspundere.

Reprezentant firmă: Ba da este semnat.

Reporter: Este semnat de o altă fată, nu de ea.

Reprezentant firmă: Vedem acum cum rezolvăm toată problema, OK?

Părinţii fetei se gândesc să dea în jucată firma de agremenet. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri