Dosarele Panama | Explicațiile lui Frank Timiș

Data publicării:
FRANK TIMIS

Frank Timiş este franc. Românul cu avere de 350 de milioane de euro explică de ce apare în Dosarele Panama şi apelează la inginerii financiare să îşi protejeze banii. Este firesc să nu fii de acord cu un impozit de 30% din profit, spune el. 

„Normal că nu-s de acord să plătesc 30% taxe pe profitul de acţiune, în loc să plătesc 5%, dacă aceste legi sunt făcute de stat la stat. Da, am companii în Bahamas şi insulele Cayman, pentru că aceste două jurisdicţii au tratat dublu cu aproape toate ţările dezvoltate din lume. Toţi investitorii preferă să investească în companiile înregistrate acolo pentru că, atunci când îşi vând acţiunile, plătesc între 1 şi 5%, nu 30% taxe pe profitul acţiunilor. Astea-s lucruri care se fac de ani de zile, mă refer, de 50, 60, 70 de ani”, a spus omul de afaceri Vasile Frank Timis.

Cutremurul stârnit de scurgerile de informaţii provoacă însă proteste în ţări civilizate. Demonstraţii de masă cer demisia premierului din Islanda, care şi-a ascuns nişte acţiuni cu ajutorul casei de avocatură din Panama.

#PanamaPapers | Directorul RISE Project: Sunt implicați oameni de afaceri importanți din România, care au un impact mare în economie  

PANAMA PAPERS, pe înțelesul unui copil de cinci ani

9.000 de firme româneşti sunt controlate din paradisuri fiscale

Panama Papers | Partidul Radical din Ucraina va iniția declanșarea procedurii de destituire a președintelui Poroșenko

PANAMA PAPERS | Conexiunile offshore ale lui Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova, cu Dinu Patriciu

#PanamaPapers| Schema prin care se ascund banii

Panama Papers | Afacerile controlate de miliardarul israelian Beni Steinmetz în România

#PanamaPapers| Apropiații lui Vladimir Putin ar fi ascuns miliarde de dolari în bănci și companii fantomă 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri