Tren încărcat cu azotat de amoniu, deraiat în Harghita

Data actualizării: Data publicării:
trenuri

Două trenuri de călători au fost blocate aproape două ore în gările Lazărea şi Topliţa, în judeţul Harghita. Circulaţia feroviară pe tronsonul Georghieni - Topliţa a fost întreruptă după ce un tren de marfă încărcat cu azotat de amoniu a deraiat în zona localităţii Ditrău. Patru din cele 24 de vagoane de marfă au sărit de pe şine. CFR anunţă că situaţia a revenit la normal în jurul orei 16:05.

ACTUALIZARE. Un comunicat al CFR anunţă redeschiderea tronsonului Gheorghieni - Topliţa şi reluarea circulaţiei feroviare începând cu ora 16:05.


 

Cele două trenuri staționează de la ora 13.47 și respectiv 13.49 de minute, potrivit Oanei Brânzan, purtătoarea de cuvânt a CFR. La fața locului a ajuns o echipă de specialişti de la Regionala CFR Braşov.

Trenul de marfă, care circula dinspre Târgu Mureş, este format din două locomotive şi 24 de vagoane încărcate cu azotat cu amoniu.

Trenurile au fost oprite pentru a permite analiza la fața locului și pentru a se lua o soluție optimă astfel încât traficul de călători să fie reluat în condiții de siguranță. Trenul de marfă avea 24 de vagoane, iar transportul se asigura pe relația Târgu Mureș Constanța. Patru vagoane au deraiat la intrarea în stația Ditrău,” a precizat Oana Brânzan.

Nu a existat pericolul producerii unei explozii, spune Adrian Pănescu, consilierul prefectului județului Harghita. Vagoanele neafectate au fost trase pe o linie secundară, se fac eforturi pentru repunerea lor pe şine. Trenurile de călători îşi vor relua traseul.

Acest eveniment s-a produs acum aproximativ 2 ore și 15 minute, în stația de călători Ditrău, Harghita. Nu a existat și nu există pericol de explozie. Toată zona este delimitată, nu erau călători în stație la ora la care s-a produs evenimentul,” a explicat Adrian Pănescu, consilierul prefectului județului Harghita.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri