Zeci de persoane, blocate în roata mare din Parcul Tei

Data actualizării: Data publicării:
roata

Panică pentru câteva zeci de oameni, mulți dintre ei copii, într-un parc din Bucureşti. Au rămas suspendaţi la 60 de metri deasupra pâmântului în roata mare din Parcul Tei. Au coborât, în cele din urmă, după trei sferturi de oră, când instalația a fost repornită. Dar s-au plâns că au stat în aer fără ca cineva să le spună ce se întâmplă și să-i calmeze că situația e sub control.

După aproximativ 45 de minute, roata a fost pusă în mișcare, iar persoanele au fost evacuate în siguranță.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, citat de News.ro, incidentul a fost anunţat prin 112 la ora 14.00, când roata mare din parcul de distracţii Tei s-a blocat din cauza unei pene de curent.

La faţa locului au ajuns echipaje de pompieri şi alpinişti utilitari, pregătiţi să intervină în cazul în care nu se reuşea punerea în funcţiune a instalaţiei.

Conform sursei citate, s-a reuşit pornirea instalaţiei după aproximativ 45 de minute, respectiv în jurul orei 14.45, iar toate persoanele au putut coborî în siguranţă.

Parcul de agrement Tei-Plumbuita este administrat de Primăria Sectorului 2 şi a fost amenajat printr-un proiect cu fonduri europene. În parc sunt amplasate şapte echipamente de distracţii, respectiv: roller-coaster, casa groazei, roata mare, lanţuri, roata mică, carusel şi maşinuţe electrice.

Roata Mare are o înălţime a axului principal de 33 de metri, diametrul roţii fiind de 60 de metri. Are o capacitate totală de 352 de pasageri.

Parcul a fost deschis în 25 iunie 2016.

Valoarea totală a proiectului a fost de 64.573.075 lei, din care 18.022.599 lei finanţare nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, 1.524.688 lei contribuţia Guvernului României şi 45.025.788 lei contribuţia Sectorului 2 al Capitalei.

Citiți și: Ce spune Primăria despre incidentul din Parcul Tei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri