Drumul din România unde toate mașinile sunt verificate dacă au anvelope de iarnă

Data publicării:
masini transalpina

Mai mulţi turişti care s-au aventurat pe Transalpina au avut nevoie de ajutor când s-au văzut în vârf de munte. Temperatura a scăzut sub pragul de îngheţ, a nins, iar vântul s-a înteţit pe crestele munţilor. Două utilaje i-au ajutat să coboare de la cota 2.000. Câţiva şi-au abandonat maşina pe cea mai înaltă şosea din ţară. Anvelopele de iarnă sunt obligatorii pentru cei care ajung în zonă pentru că drumul spectaculos încă este acoperit de gheaţă.

Prima zvâcnire a iernii le-a pus probleme mai multor turişti care au urcat pe Transalpina, pe timp de noapte, când circulaţia este interzisă tocmai din cauza drumului periculos. Surprinşi de vânt puternic şi zăpadă, au fost nevoiţi să ceară ajutor.

„Au sunat la noi la district. Au venit colegii, i-au luat de aici. Ne bucurăm că au înţeles că este periculos şi au preferat să-şi lase maşina aici decât să-şi pună viaţa în pericol”, spune Cristi Tudor, reprezentant SDN Târgu Jiu.

Pentru a se asigura că nu sunt pericole pe şosea, drumarii au închis Transalpina pentru aproape patru ore. În tot acest timp, două utilaje au verificat tronsonul de drum între Rânca şi Obârşia Lotrului şi au răspândit material antiderapant.

„Chiar dacă Transalpina trebuia să fie deschisă în această dimineaţă la ora 8, sunt mai multe maşini care aşteaptă să urce pe cea mai înaltă şosea din România pentru că utilajele încă intervin pe Transalpina, iar aici, la ieşirea din staţiunea Rânca, toate maşinile sunt verificate dacă sunt echipate pentru iarnă”, relatează Diana Speretoiu, jurnalist Digi24.

„Am avut şi azi-noapte turişti încăpăţânaţi, care nu vor să înţeleagă, şi decât să riscăm să rămâneţi şi dvs pe acolo, să avem probleme, mai bine stăm aici până ne asigurăm noi că puteţi circula”, spune un drumar.

Turiştii sau cei care urmau să meargă la serviciu s-au văzut nevoiţi să se aşeze la coadă şi să aştepte.

În jurul prânzului, circulaţia a fost reluată pe Transalpina. Pentru siguranță, cei de la Drumuri au luat decizia ca şoseaua să poată fi tranzitată doar între orele 9 - 17.

Cea mai înaltă şosea din România şi una dintre cele mai spectaculoase din lume rămâne deschisă până la sfârşitul acestei luni, dacă vremea o va permite. Până atunci, iubitorii muntelui se pot bucura de peisajele de basm de la peste 2.000 de metri altitudine.

Editor web: Cristina Tudor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri