Eduard Hellvig: SRI nu are „acoperiţi” în politică sau în justiţie

Data publicării:
SRI

Serviciul Român de Informații „nu are și nu va avea acoperiți în politică sau justiție”, a declarat, miercuri, directorul insitituției, Eduard Hellvig.

DIGI Idei principale-03

„Vreau să subliniez clar hotărârea mea de a ține SRI în limitele cadrului legal. Cei care mă cunosc știu că urăsc abuzurile. De aceea vă spun clar: SRI nu are și nu va avea acoperiți în politică sau justiție. În mandatul meu, SRI nu se va implica în niciun tip de joc de putere. În mandatul meu, SRI nu va organiza proteste sau alte mișcări de stradă, așa cum fals s-a afirmat în anumite locuri”, a spus Eduard Hellvig, după ce a fost audiat în Comisia parlamentară pentru controlul activității Serviciului Român de Informații.

„Consider că într-o democrație reală, este esențial și fundamental ca serviciile de informații să nu fie omniprezente și omnipotente. Acele vremuri au apus și nu trebuie să se mai întoarcă. Înteleg preocuparea societății românești la 10 ani de la integrarea în UE ca SRI să fie o instituție subordonată mecanismelor democratice”, a mai spus Hellvig.

Acesta a vorbit și despre atacurile la adresa SRI. „Demonizarea instituției pe care o conduc, prin atragerea sau plasarea sa în zona speculațiilor, în primul rând îi afectează pe angajații noștri onești și loiali, ai statului român, ne afectează menirea și misiunea dată de lege. Ne este greu să ne apărăm pentru că fiecare mesaj transmis e interpretat. Cei care ne atacă stiu că nu vom intra în acest joc și, de aceea, continuă. Am speranța că aceste lucruri se vor opri, dacă nu pentru instituția noastră, măcar pentru binele României”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri