EXCLUSIV | Noi imagini cu ursul împuşcat la Sibiu

Data actualizării: Data publicării:
urs sibiu_capturi digi24 (1)

Ursul împuşcat miercuri la Sibiu, după ce a fost hăituit timp de câteva ore prin oraş, a fost cât pe ce să rănească cel puţin o persoană. E ceea ce arată noi imagini, obţinute în exclusivitate de Digi24, imagini surprinse de o cameră de supraveghere care arată că o femeie era cât pe ce să se ciocnească de animal, în timp ieşea dintr-un spaţiu comercial.

Adela Mohanu, reporter Digi24: „Ursul a venit de acolo, de pe acel bulevard, un bulevard foarte circulat din Sibiu, iar acolo se află şi o staţie de autobuz. Evenimentul a avut loc la o oră cu trafic intens, cu 20 de minute înainte de ora 8. A ajuns aici, iar o femeie încerca să iasă din bancă. În momentul în care a văzut animalul a blocat uşa pe interior, pentru ca ursul să nu poată intra.”

În imagini se vede cum animalul încearcă să ajungă la ea. După câteva secunde, ursul de îndepărtează, iar femeia, la rândul ei, porneşte spre interior. După alte câteva secunde, ursul revine, încercând din nou să pătrundă în spaţiul închis. Astfel de imagini ar putea fi luate în calcul în cadrul anchetei, pentru că autorităţile trebuie să stabilească traseul animalului şi cât de periculos era.

Spaţiul comercial unde au fost surprinse imaginile este pe Calea Dumbrăvii din Sibiu. Chiar în faţa acestuia este o staţie de autobuz, în apropiere sunt instituţii ale statului care lucrează frecvent cu publicul, iar la câteva sute de metri este un liceu cu profil economic. Tot în zonă, la doar două străzi distanţă, este o altă şcoală.

Alţi sibieni s-au întâlnit cu ursul într-un parc: „În momentul ăla a fugit şi s-a urcat şi a venit pe partea asta. M-am speriat extraordinar.”

Adela Mohanu, reporter Digi24: „Scena s-a petrecut în acest parc. Probabil ca animalul a încercat să se refugieze aici, pentru că, deşi lângă Piaţa Mare, zona e mai retrasă şi acoperită cu vegetaţie.”

În acest moment sunt în derulare mai multe anchete care urmează să stabilească modul în care a decurs întreaga operaţiune.

 

Ursul din Sibiu a scos peste 100 de bucureştenii în stradă. Oameni s-au adunat în centrul Capitalei, în semn de protest faţă de împuşcarea animalului. Au aprins candele şi au adus animale de pluş, pe care vor să le doneze unui orfelinat.

Protestatarii cer demiterea celor vinovaţi, dar şi stoparea defrişării pădurilor. Mai mult, oamenii îi trimit preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare, prin care îi cer să stabilească nişte reguli clare pentru autorităţi în astfel de cazuri. În prezent, operaţiunea autorităţilor din Sibiu este anchetată, iar premierul Dacian Cioloş a cerut rapoarte complete din partea Ministerului de Interne, Ministerului Mediului, ANSVSA şi din partea prefectului din Sibiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri