Exercițiu antitero la Sinaia. Unde puteți semnala amenințările teroriste

Data publicării:
exercitiu antitero sinaia

Exerciţiul a început în faţa Primăriei Sinaia. Scenariul presupunea ca o maşină suspectă să fie oprită în trafic, iar cei doi ocupanţi să deschidă focul asupra jandarmilor. Unul dintre terorişti a fost rănit, dar celălalt a intrat, cu un pachet suspect, în clădirea Primăriei.

„O s-arunc clădirea-n aer!”, a strigat cel care juca rolul teroristului.

Ca să-l anihilieze pe terorist, două echipe ale Jandarmeriei au intrat în forţă în sediul Primăriei.

„S-a reuşit determinarea agresorului să părăsească imobilul şi să fie neutralizat de către echipa de lunetişti", explică lt. col. Bogdan Colţănel, comandant Detaşament AT, Gruparea Mobilă de Jandarmi Prahova.

Imediat, au intrat în acţiune pirotehniştii Serviciului Român de Informaţii, care au preluat aşa-zisul dispozitiv exploziv.

A fost o acţiune de prevenţie, tocmai în spiritul culturii de securitate a oraşului”, spune Vlad Oprea, edilul din Sinaia.

Exerciţiul a mai avut un obiectiv - să convingă oamenii că, în cazul unei ameninţări teroriste, nu trebuie să intervină direct, ci să sesizeze forţele de ordine.

Ţara nu îşi doreşte şi nu are nevoie de genul acesta de eroi, între ghilimele. Sunt oameni pregătiţi, care pot interveni şi, mai mult, sunt oameni plătiţi să facă acest lucru”, subliniază col. Daniel Croitoru, şef Structură Antitero, Direcţia Judeţeană de Informaţii Prahova.

SRI are o linie telefonică deschisă non-stop, unde pot fi semnalate ameninţările teroriste: 0800 800 100. Iar pachetele ori persoanele suspecte pot fi semnalate la numărul pentru urgenţe 112.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri