VIDEO. Exercițiu de amploare cu peste 1000 de militari

Data actualizării: Data publicării:
cincu

Exerciţiu militar de proporţii în Poligonul de la Cincu. Peste 1300 de militari din România, Canada, Germania şi Republica Moldova au fost mobilizați pentru acest antrenament care va dura câteva zile.

La exercițiu participă militari cu experiență în teatrele de operațiuni din Irak, Afganistan și Balcanii de Vest. S-a tras cu muniție reală, cu armele din dotare, și au fost folosite 200 de mijloace tehnice și 13 aeronave al Forțelor Aeriene Române. Fiecare țară care a participat la acest exercițiu a venit cu tehnica din dotare.

Exercițiul multinațional SCORPIONS FURY-16 va dura opt zile și se desfășoară la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre „Getica” din Cincu. 

La acest exercițiu Forțele Terestre Române participă cu aproximativ 1000 de militari din Brigada 2 Infanterie „Rovine”.

SCORPIONS FURY — 16 se desfășoară în trei etape constând în exerciții de comandament, de simulare reală în teren și cu trageri de luptă cu toate categoriile de armament, având ca scop antrenarea comandamentului și subunităților de brigadă în planificarea și executarea unor operații tactice complexe, folosind procedurile standard de operare NATO, în cooperare cu parteneri din Alianța Nord-Atlantică și PfP.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri