Exercițiu militar cu soldați români și americani în Dobrogea

Data publicării:
exercitiu militar

Grupul de tancuri T55, folosite de forţele terestre române, a luat cu asalt o tabără inamică. Proiectilele ies cu o viteză nimicitoare din tunurile cu calibru de 100 de mm. Misiunea este una foarte grea, pentru că trebuie să lichideze adversarul rapid, pentru că e un atac fulger. Blindatele nu sunt, însă, singure în această luptă. Au parte de sprijinul unor coloşi de 60 de tone fiecare, capabili să distrugă orice ţintă aflată chiar şi la 8 kilometri depărtare.

Paul Greavu, reporter Digi24: „La exerciţii participă şi 4 tancuri Abrams, model folosit inclusiv în Războaiele din Golf. Acest tip de blindat se remarcă printr-o putere de foc impresionantă şi a fost proiectat să servească în armata americană.”

Primul obstacol a fost depăşit, acum forţele aliate avansează tot mai mult în inima teritoriului inamic. Blindatele cu tunuri de calibru mai mic intră în scenă.

S-a ajuns la lupta la sol. Infanteriştii iau cu asalt insurgenţii, iar, în scurt timp, îşi îndeplinesc obiectivul.

Tot scenariul a făcut parte din exerciţiul comun PLATINUM LYNX, la care au participat trei sute de militari români şi americani şi 25 de vehicule blindate. .

Cătălin Crăcea, Brigada 9 Mecanizată "Mărăşeşti": „A devenit deja o obişnuinţă pentru noi. Ne instruim împreună, participăm la misiuni împreună.”

Justin Ansel, comandant BSRF: „Am dovedit că putem să lucrăm împreună şi aş merge la război cu oricare dintre băieţii voştri, alături de ei, umăr la umăr, în fiecare zi a săptămânii, pentru modul cum luptă. Soldaţi fantastici!”

Aplicaţia de la Babadag stă sub egida Black Sea Rotational Force, contingentul de forţe armate NATO capabil să răspundă rapid în cazul unei crize în regiune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri