Expert: Pedofilul din lift ar putea fi și el victima unei agresiuni

Data actualizării: Data publicării:
pedofil poze noi politie6

De peste două zile îl caută autorităţile pe bărbatul care a agresat sexual, vineri după-amiază, doi copii în vârstă de 5, respectiv 9 ani. 300 de agenţi de poliţie s-au mobilizat pentru a-l găsi pe agresor. Poliţiştii au extins ancheta şi perimetrul de căutare. Ei efectuează căutări pe 50 de străzi din zona Drumul Taberei şi la 200 de blocuri. Poliţiştii se ajută de imagini de pe alte 25 de camere pentru a-l găsi mai repede pe bărbat.

Părinţii sunt în continuare cutremuraţi de oribila întâmplare. Mama copiilor spune că, duminică după-amiaza, agresorul ar fi fost văzut de o persoană într-un tramvai.

„Azi a sunat o doamnă din tramvai la 112 să informeze poliția că ar fi văzut o persoană care seamănă foarte mult. Mie la telefon mi-a spus că și-ar fi schimbat și hainele. Căciulă albă și geacă verde spre albastru. Sperăm ca poliția să-l fi găsit prin zona Iancului, pe unde a zis doamna că l-a văzut și să fi fost el. Vreau să-l văd la pușcărie, să nu mai iasă, să stea acolo”, spune femeia.

Psihologii explică ce s-a întâmplat în mintea copiilor după o astfel de întâmplare.

„Probabil că fetița a considerat aceste gesturi, gesturi de afecțiune, de tandrețe. Copiii au foarte mare încredere în adulți, chiar dacă nu îi cunosc și atunci ea a interpretat altfel aceste gesturi, iar băiețelul, fiind fratele mai mare, s-a considerat responsabil, ar fi vrut să o ajute şi înțelege mai bine despre ce este vorba. De aici vine și refuzul lui de a se apropia de adulți”, spune psihologul Mădălina Chiriac.

Despre atacator spun că ar putea fi, la rândul său, victima unei agresiuni.

„Se simte foarte sigur. Dacă el a văzut camerele de luat vederi și nu a intervenit instinctul de conservare, să zicem... El se protejează cu fesul acela. Ați văzut. I se vede doar nasul, gura, fața. Umblă îngrijit. Omul acesta a pătimit. Poate că la rândul lui în copilărie a pățit așa ceva și de cele mai multe ori ei din victime se transformă în agresori”, spune expertul criminalist Liviu Chesnoiu.

Poliţiştii au extins ancheta pentru a-l găsi pe bărbat. Cauza a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul București şi Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri