Explozie într-un bloc de locuințe din Bistrița: 9 răniți

Data actualizării: Data publicării:
Interventie SMURD-pompieri, accident, raniti

Explozie puternică, marți noapte, într-un bloc de locuinţe din Bistriţa-Năsăud. Nouă persoane au ajuns la spital, dintre care una este în stare gravă. Din primele cercetări, au fost afectate toate cele 40 de apartamente din blocul în care s-a produs explozia și alte 25 dintr-un bloc vecin.

ACTUALIZARE: „Au fost evacuate pentru siguranța lor aproape 100 de persoane și doar patru au dorit să se cazeze la centrul temporar de cazare al municipiului Bistrița, ceilalți au preferat să meargă la rude și prieteni. Începem azi cu experții analiza apartamentelor rând pe rând și vom constata acolo unde se pot întoarce oamenii, să se întoarcă în apartamentele lor. Din primele cercetări nu e afectată întreaga structura de rezistență a blocului”, a spus prefectul județului Bistrița-Năsăud, Ovidiu Frenț.

De asemenea, din primele informații blocul vecin nu a suferit daune majore în urma exploziei. 

Potrivit primelor informații, și un copil este rănit, dar nu este într-o stare gravă. De asemenea, două persoane au suferit arsuri mai grave. O persoană a fost transportată la Spitalul Bagdasar Arseni cu arsuri pe 70% din corp, iar o altă persoană a rămas la un spital din Bistrița, având arsuri pe sub 10% din trup. Celelalte persoane nu au răni grave. 

Alimentarea cu gaz a blocului a fost întreruptă imediat după explozie. Toţi locatarii din apartamentele avariate au fost evacuaţi, aproximativ 100 de persoane. 

Dintre persoanele care au fost evacuate, o parte au fost cazate la rude și prieteni și o parte într-un adăpost pus la dispoziție de primăria orașului. Urmează ca în această dimineață să se facă o evaluare a daunelor pentru a vedea dacă oamenii se pot întoarce în casele lor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri