Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost reținut

Data actualizării: Data publicării:
SORIN BLEJNAR_ANAF_2010_AGERPRES crop

După ce a fost audiat timp de câteva ore la DNA Ploieşti într-un nou dosar în care este acuzat de trafic de influenţă, fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost reţinut de procurori.

Sorin Blejnar a fost scos încătuşat din sediul DNA Ploieşti. El a declarat că este nevinovat şi că nu-l cunoaşte pe omul de afaceri care controlează firma în favoarea căreia este acuzat că a intervenit pentru încheierea de contracte.

Sorin Blejnar - Nici măcar nu-l cunosc. Aveam interdicție de părăsi România. Cine ascultă niște denunțuri ale unor oameni cu probleme pot lua măsuri dacă au putere.

Reporter - Încearcă să-și ușureze situația juridică?

- Da! Eu zic ca da!

- Dumneavoastră sunteţi nevinovat?

- Da!

Fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, s-a prezentat luni dimineață la DNA Ploiești. El a fost pus sub urmărire penală într-un nou dosar de corupție.

Este vorba despre un contract de achiziții IT pe care ANAF l-a încheiat în 2011.

Faptele anchetate sunt de trafic de influență. El ar fi primit 20% din contract, adică suma de 13 milioane de lei, pentru a interveni în favoarea unei firme.

În luna iunie, Sorin Blejnar a fost condamnat, în primă instanță, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul „Motorina”, în care este acuzat alături de soții Radu și Diana Nemeș de complicitate la evaziune fiscală și constituirea unui grup infracțional organizat. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri