FOTO VIDEO. HARTA protestelor cu zeci de mii de oameni în marile oraşe

Data publicării:
protest Cluj 3 100818

Peste 10.000 de persoane participă vineri seara, la protestul antiguvernamental din municipiul Sibiu, participare de ordinul miilor fiind şi la acţiunile similare din Timişoara, Cluj-Napoca, Constanţa şi Iaşi, în timp ce în Braşov, Oradea, Bistriţa, Oradea, Târgu Mureş, Satu Mare sunt în desfăşurare manifestaţii cu sute de participanţi.

protest Cluj 1 100818
protest Cluj 1 100818

FOTO: Cluj

* Peste 10.000 de protestatari din tot judeţul şi veniţi din străinătate participă vineri seara, la mitingul de solidariate cu acţiunea de protest iniţiată din diaspora, parcurgând un traseu de câţiva kilometri pe jos prin centrul şi cartierele municipiului Sibiu.
Coloana de manifestanţi a pornit din Piaţa Unirii din centrul municipiului reşedinţă şi a continuat să mărşăluiască pe principalele bulevarde. Protestarii anti-PSD cer demisia Guvernului şi alegeri anticipate. Majoritatea celor prezenţi poartă steaguri şi au vuvuzele.
Nu au fost înregistrate incidente la mitingul din Sibiu.

protest Bacau 1 100818
protest Bacau 1 100818

FOTO: Bacău şi Biştriţa

Cei prezenţi la miting intenţionează să treacă prin faţa casei preşedintelui Klaus Iohannis, de pe strada Bâlea.
Acest protest este autorizat de Primărie. Mitinguri similare au fost autorizate şi sâmbătă şi duminică la Sibiu.

* Peste 5.000 de manifestanţi susţin în Piaţa Operei /Victoriei din Timişoara protestul Diasporei din Capitală, ei cerând o justiţie independentă şi demisia Guvernului PSD+ALDE.

VIDEO - Cluj

Protestatarii au drapele tricolore, vuvuzele şi scandează lozinci anti PSD şi antiguvernamentale: "PSD ciuma roşie!", "Justiţie, nu corupţie", "Demisia", "Bucureşti!", "Diaspora!", "DNA să vină să vă ia!".

VIDEO Iaşi


"Mint acum că vor mări pensiile, dar nu vă lăsaţi păcăliţi! Sunt minciuni, aşa cum au minţit şi în privinţa numărului de parlamentari care nu a fost redus la 300, ci este dublu pentru baronii lor locali. (...). Diaspora vrea normalitate, vrea o ţară normală. Vor să desfiinţeze DNA pentru că ar exista un stat paralel. Unde este statul paralel? Suntem noi statul paralel? Ministrul Justiţiei a inventat o nouă lege, şi-au bătut joc de instituţiile statului unde şi-au pus oamenii în funcţiile-cheie", a spus unul dintre vorbitorii la portavoce.

VIDEO Timişoara

* Peste 15.000 de protestatari din Cluj-Napoca au pornit în marş pe străzile din oraş, către cartierul Mărăşti. Coloana de manifestanţi, al căror număr a ajuns la aproximativ 15.000, a ocupat tot Bulevardul Eroilor, inclusiv carosabilul, circulaţia auto fiind blocată.
Manifestanţii strigă scandări împotriva partidelor şi liderilor din coaliţia guvernamentală, cerând şi demisia premierului şi a membrilor Guvernului. Scandările sunt însoţite de fluierături şi sunete de vuvuzele.

VIDEO Craiova

* Peste 10.000 de persoane se află în Piaţa Unirii din Iaşi pentru a-şi arăta susţinerea faţă de mitingul diasporei organizat în Piaţa Victoriei din Bucureşti.
Înfăşuraţi în drapelul naţional sau fluturând steagurile UE şi SUA, căţăraţi pe soclul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Piaţa Unirii sau pur şi simplu stând cu familiile şi prietenii, manifestanţii scandează lozinci antiguvernamentale şi împotriva coaliţiei aflate la guvernare. Cu toţii cer demisia guvernului.
"Lucrez în Germania şi am venit aici pentru a mă alatura celor nemulţumiţi. E nevoie de o schimbare", a declarat unul dintre protestatari.
Un altul, stabilit în Regatul Unit al Marii Britanii, a declarat că a urmărit ceea ce se întâmplă în România: "Dacă românii nu îşi doresc şi nu pot schimba nimic în bine în ţara noastră, atunci poate noi, cei aflaţi peste hotare, încercăm să dăm un impuls în direcţia democraţiei şi a statului de drept".
După mai bine de o oră şi jumătate în care au manifestat în Piaţa Unirii, protestatarii au plecat în marş pe străzile din centrul oraşului.

FOTO: Arad

* Peste 1.000 de protestatari, care s-au strâns vineri seară pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa la un miting de susţinere a acţiunilor revendicative ale diasporei din Piaţa Victoriei, au pornit la ora 20,00 într-un marş de protest pe principalele bulevarde ale municipiului Constanţa, către sediul PSD.


Coloana de protestatari manifestează paşnic, fără provocări la adresa forţelor de ordine care-i însoţesc. Oameni poartă pancarte cu mesajele revendicative: "Opriţi exodul", "Două fire, două paie, Dragnea du-te la pârnaie" sau "Demisia! Anticipate!" şi strigă lozinci împotriva partidelor din coaliţia de guvernare. Alături de manifestanţii constănţeni şi-au semnalat participarea şi câţiva turişti care îşi petrec concediul pe litoral.

Manifestaţii sunt în desfăşurare vineri seara şi în alte oraşe din ţară cum ar fi Braşov, Oradea, Galaţi, Bistriţa, Oradea, Târgu Mureş, Craiova, Satu Mare sau Piatra Neamţ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri