VIDEO. Incendiu de proporţii la un hotel al Complexului Studenţesc din Timișoara. Ce povestesc martorii

Data actualizării: Data publicării:
Incendiu la Hotelul Roma din Timisoara
Incendiu la Hotelul Roma din Timisoara

Mobilizare masivă, joi seara, a pompierilor din Timișoara după ce un incendiu ce putea avea urmări grave a izbucnit la un hotel din Complexul Studențesc. Martorii spun că focul a pornit de la bucătăria aflată la demisol. Flăcările s-au extins apoi la acoperișul care a fost distrus. Intervenția pompierilor a fost extrem de dificilă, căile de acces din apropierea clădirii sunt înguste şi erau pline de maşini parcate. Două străzi au fost închise.

Două mașini a trebuit să fie mutate pentru a face loc salvatorilor. 

Studenții cazați în căminele din apropierea hotelului au văzut flăcările şi au sunat la 112, puţin după miezul nopţii.

„A început de pe mijlocul terasei, iar ei pe terasă aveau ceva construcții din lemn care separau mesele și acelea au luat foc și atunci focul a crescut în altitudine. După care s-a extins în, nu știu, gardul viu și copacii dimprejur care deja ajungeau spre blocuri. Și s-au extins până pe acoperiș”, a povestit o tânără.

„Toți am ieșit aici afară, am văzut flăcări mari cum ieșeau de din hotel. Am fost de la început, imediat de la început. (Reporter: Erau victime în interior, erau oameni?) Erau oameni, erau oameni fugeau afară. Focul s-a extins de jos de la bucătărie până sus, flăcări mari, fum”, a relatat un alt martor ocular.

„Până am ajuns roată, la colegul, să îi spun să sune, a început flacăra mai mare și m-am băgat înăuntru jos la poartă, asta a fost tot. (Reporter: Erau oameni?) Erau băieții, studenții, plin aici, toți.( S-au speriat?) S-au speriat, normal că s-au speriat și eu m-am speriat că nu am mai știut în care direcție să o iau”, a declarat o angajată de la hotel.

Cinci maşini de la ISU au fost trimise pentru a stinge flăcările, iar furnizarea curentului electric în complex a fost oprită. Însă pompierii au ajuns cu greu la intervenţie. Le-au stat în drum multe autoturisme parcate pe străduţe înguste. Au fost nevoiţi să închidă două dintre căile de acces şi să mute maşinile pe lângă care nu s-au putut strecura.

„Au fost evacuate și autoevacuate de către personalul hotelului aflat în hotel la momentul incendiului un număr de 9 persoane cu personalul de acolo, cu personalul angajat, 10”, a precizat maior Cătălin Dăescu, ofițer de serviciu la ISU Timiș.

Hotelul care a ars avea o capacitate de 30 de locuri şi funcționa din 2004.


Flăcări imense au cuprins, joi seară, un hotel din Timişoara. Pompierii interven de urgenţă ca să stingă incendiul care a cuprins întreaga clădire. În acest moment sunt acolo peste 30 de subofiţeri şi ofiţeri de la ISU Banat cu mai multe autospeciale şi un SMURD.

Incendiu la Hotelul Roma din Timisoara
Incendiu la Hotelul Roma din Timisoara

Pompierii au fost alertați că o clădire care adăpostește un hotel, chiar între căminele studențești, a fost cuprinsă de flăcări.

Mai multe echipaje de pompieri, dar și polițiștii și echipajele de salvare au pornit imediat spre locul indicat.

Fumul a afectat clădirile învecinate. Studenţii s-au panicat.

În momentul de faţă nu se ştie dacă sunt victime.

Intervenţia este dificilă, întrucât strada este îngustă. Sunt multe maşini parcate, iar pentru ca maşinile de pompieri să ajungă în zonă au fost închise două străzi.

Din primele informaţii se pare că flăcările au izbucnit în zona bucătăriei hotelului şi s-au extins până la acoperiş.  Acoperişul este distrus aproape în totalitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri