Fugarul periculos căutat de poliție a fost prins și reținut

Data actualizării: Data publicării:
hot cautat

Șoferul „periculos” care fusese dat în consemn la frontieră, după ce a lovit vineri, la Bucureşti, cinci maşini și a rănit doi oameni, în timp ce fugea de un echipaj al Poliţiei, a fost prins sâmbătă seara, după 30 de ore de căutări, potrivit informațiilor Digi24. După audieri, el a fost reținut și urmează să fie prezentat duminică în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

ACTUALIZARE duminică, ora 6:00. Bărbatul a fost reținut și va ajunge azi în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii l-au prins pe bărbat sâmbătă seară, în jurul orei 22:00. L-au găsit într-una dintre casele din cartierul Tei-Toboc. L-au condus apoi la Sediul Brigăzii Rutiere pentru audieri.

Bărbatul a fost surprins vineri în timp ce dădea o spargere. A fugit, iar poliţiştii au pornit pe urma lui. Suspecul a profitat de traficul aglomerat, s-a strecurat printre maşini şi o vreme a reuşit să se ţină la distanţă de poliţişti. La un semafor nu a mai avut spaţiu de manevră şi cursa s-a oprit. Suspectul s-a făcut apoi nevăzut.

Poliţia Capitalei a publicat primele semnalmente ale bărbatului abia la 24 de ore de la fuga acestuia.
Suspectul fusese eliberat pe 19 octombrie 2017, exact în ziua în care a intrat în vigoare legea recursului compensatoriu. Potrivit acesteia, deţinuţii care au executat pedeapsa în condiţii necorespunzătoare beneficiază de o reducere de 6 zile pe lună din sancţiunea aplicată. Şi cum celula în care stătea bărbatul era supraaglomerată, el a ieşit din închisoare. În acel moment executase 6 ani din cei 8 la care fusese condamnat.

A ajuns în spatele gratiilor pentru prima dată în 1998, când a primit pedeapsa de un an de închisoare pentru furt calificat. Tot pentru această infracţiune a fost închis şi în 2001. Zece ani mai târziu a fost condamnat pentru tâlhărie şi furt calificat.


Bărbatul a fost depistat la ora 21.45 și nu a opus rezistență în momentul reținerii. El a intrat în custodia polițiștilor de la Sectorului 2 București și apoi a fost dus la sediul Brigăzii Rutiere pentru audieri.

Are 39 de ani și este recidivist. Condamnat de trei ori pentru tâlhărie, el fusese eliberat toamna trecută înainte de termen pentru că stătuse într-o celulă supraaglomerată. Nu a stat prea mult departe de probleme: vineri, oamenii legii l-au întrerupt în timp ce dădea o spargere și au pornit în urmărirea lui, moment în care s-a petrecut incidentul din trafic.

Acum, este cercetat pentru vătămare din culpă, conducerea unui autovehicul fără permis, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul neînmatriculat și urmează a fi prezentat magistraților.

Citiți și:  Fugarul căutat de Poliție este un recidivist „periculos”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri